Red Bull julkisti jopa yllättäen Sergio Perezin kaksivuotisen jatkosopimuksen aiemmin tällä viikolla.

Perezin otteet energiajuomatallissa eivät ole nousseet mestarikuski Max Verstappenin tasolle. Erityisesti aika-ajoissa meksikolainen on jäänyt vaaditun tason alapuolelle.

Tästä syystä F1-kansa ihmetteli Red Bullin solmineen kaksivuotisen sopimuksen kokeneen Perezin kanssa. Miehen paikalle on kaavailtu Daniel Ricciardoa sekä nuorta lupausta Liam Lawsonia. Nyt Red Bull laittaa oven säppiin.

Perezin sopimukseen on kuitenkin piilotettu tärkeä seikka. Kaksivuotisena sopimuksena ilmoitettu jatkopahvi onkin todellisuudessaan yksivuotinen, jossa jälkimmäisessä vuodessa on tallin määräämä optio. Asiasta uutisoi The Race.

Tämän johdosta Red Bull voi siis vapaasti pitää Perezin palkkalistoillaan vain kauden 2025. The Racen mukaan Perez halusi kaksivuotista sopimusta, johon talli ei ollut valmis meksikolaisen ehdoilla. 1+1 sopimus on kompromissi, vaikka todellisuudessa kaikki kortit ovat Red Bullilla.

Perez on MM-pisteissä sijalla viisi. Meksikolainen on kerännyt 107 seitsemän pistettä kauden ensimmäisistä kilpailuista.

LUE MYÖS: