Ferrari-talli sai 5000 euron sakot Kanadan GP:n toisissa harjoituksissa tapahtuneesta harmittomasta tempauksesta.

Perjantain toinen harjoitussessio käynnistyi kuivalla kelillä, mutta sade lähestyi kovaa vauhtia rataa. Siinä missä muut lähtivät pikaisesti kiertämään rataa vielä kuivan kelin renkailla, jäi Charles Leclerc pilttuuseen odottamaan.

Tallikaveri Carlos Sainz lähetettiin radalle medium-seoksella, mutta Leclercille vaihdettiin välikelin pyörät alle ja monacolainen lähti perästä matkaan. Tässä kohtaa italialaistalli rikkoi hölmöltä kuulostavaa sääntökohtaa 30.5.L, jonka mukaan radalle ei saa mennä sadekelin renkailla, ennen kuin kilpailun johto on ”julistanut” sadekelin olosuhteet radalle.

Ferrari ilmeisesti itsekin huomasi virheensä ja Leclerc tuli yhden kierroksen jälkeen takaisin varikolle, mutta silti italialaistallille lätkäistiin 5000 euron sakko sääntörikkomuksesta.

LUE MYÖS: Sade sekoitti Kanadan GP:n harjoituksia toistamiseen – Max Verstappenin leikki loppui lyhyeen

LUE LISÄÄ