F1-talli Alpine julkisti torstaina solmineensa monivuotisen jatkosopimuksen ranskalaiskuljettaja Pierre Gaslyn kanssa.

Red Bull -akatemian kasvatti siirtyi ranskalaistalliin kaudeksi 2023. Yhden GP-voiton urallaan Imolassa napannut Gasly ei ole päässyt parhaaseen vireeseen Alpinen kyykätessä pahasti auton kehityksen saralla.

Gaslyn sopimuksen pituudesta ei ole tarkkaa tietoa, mutta tallin tiedotteen mukaan jatkopahvi kattaa enemmän kuin yhden kauden.

Gasly on onnistunut kirjaamaan itselleen viisi MM-pistettä kauden ensimmäisellä puoliskolla. Tallin ensi kaudella jättävät Esteban Ocon on puolestaan saalistanut kolme MM-pistettä.

Gaslyn sopimusuutisten myötä huomio kääntyy Valtteri Bottakseen. Suomalaiskuljettaja on edelleen vailla ajopaikkaa. 34-vuotiaan jatko Sauber-Audilla vaikuttaa epätodennäköiseltä. Talli kiinnitti saksalaiskuljettaja Nico Hülkenbergin ensi kauden kuljettajarosteriinsa, eikä sopimusneuvotteluita suomalaisen kanssa ole vielä edes avattu.

LUE MYÖS: