Ferrari on moottoriurheilusivusto Auto, Motor und Sportin mukaan tehnyt sopimustarjouksen F1-insinöörilegenda Adrian Neweylle.

Newey on työskennellyt vuosia Red Bullilla, tuoden tallille peräti seitsemän kuljettajien mestaruutta sekä kuusi valmistajien pystiä. Viime kuukausien turbulenssi on saanut Neweyn harkitsemaan maiseman vaihtoa.

Erityisesti Christian Hornerin käynnistänyt raportoitu valtataistelu ajaa Neweytä kohti ulko-ovea. Britti sekä Ferrari istuivat neuvottelupöytään viimeeksi 2014 tuloksetta. Nyt AMuS raportoi kuitenkin Neweyn vierailleen Italiassa lähellä Ferrarin päämajaa. Samalla talli olisi tarjonnut 65-vuotiaalle sopimusta.

– Yksityinen Newey ei vihaa mitään niin paljon kuin F1-sarjan sisäistä politiikkaa. Hän ei halua mitään osaa Red Bullissa vallitsevaan kohuun, sivusto raportoi.

Maaliskuussa raportoitiin, että Horner yritti siirtää Neweyn kokonaan pois Red Bullin F1-tallin toimista. Kokenut insinööri olisi ottanut paikkansa Red Bullin uudessa superauto-hankkeessa.

Ferrari vahvisti helmikuussa solmineensa monivuotisen sopimuksen seitsemänkertaisen maailmanmestari Lewis Hamiltonin kanssa. Hamilton siirtyy Maranelloon Mercedekseltä, missä britti voitti peräti kuusi kuljettajien mestaruutta.

LUE MYÖS: