F1-kauden toinen osakilpailu Saudi-Arabiassa oli tutun miehen ylivoimaa, kun Max Verstappen kaasutteli paalupaikalta ylivoimaiseen voittoon.

Red Bull -tähti piti paikkansa startissa ja piipahti hetkellisesti toisena kilpailun alussa turva-autoepisodin johdosta. Lance Strollin ulosajo seitsemännellä kierroksella veti osalla kuskeista taktiikat uusiksi ja Lando Norris johti pari kierrosta kisaa, kunnes Verstappen otti paikkansa kärjessä.

Toiseksi nousi kolmannesta ruudusta Verstappenin tallikaveri Sergio Perez, joten energiajuomatallissa juhlitaan jälleen kaksoisvoittoa. Kolmanneksi ehti Ferrarin Charles Leclerc, joka ei onnistunut haastamaan Pereziä, vaikka hänellä viiden sekunnin aikasakko olikin Red Bullin päästettyä hänet varikolla härskisti muiden eteen.

Kilpailussa riitti kärjen takana säpinää ja tuomaristo joutui töihin etenkin Kevin Magnussenin temppujen johdosta. Haas-kuljettaja keräsi jopa kaksi kymmenen sekunnin aikasakkoa. Ensin tanskalainen puski Alex Albonia härskisti kohti kaiteita ja seuraava kymppi napsahti ratarajoista.

Suomalaisittain kilpailusta ei tälläkään kertaa jäänyt kotiintuomisia. Valtteri Bottas oli maalissa koko joukon toiseksi viimeinen ja taakse jäi vain tallikaveri Zhou Guanyu, jonka kisa meni pilalle samaan tyyliin varikolla, kuten Bottaksella viikko sitten Bahrainissa. Kiinalaiskuskin oikean etupyörän kiinnityksen kanssa oli häikkää, joten Sauberilla riittää vauhdin puutteen lisäksi muitakin murheita.

Päivän suurin nimi oli ehdottomasti Ferrari-tulokas Oliver Bearman, joka joutui pikahälytyksellä perjantaina tuuraamaan Carlos Sainzia. 18-vuotias britti ajoi upeasti kokemukseensa nähden ja nousi ruudusta 11 aina seitsemänneksi saakka ja nappasi heti uransa avauskisasta pisteitä latoen kovat näytöt pöytään. Bearman äänestettiin myös F1-sarjan virallisessa äänestyksessä päivän kuljettajaksi.

Strollin lisäksi keskeyttäneiden kerhoon joutui Alpine-tallin Pierre Gasly, joka kaartoi pilttuuseen jo avauskierroksen jälkeen autoon iskeneen vian takia. Seuraava osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua Australiassa. Saudi-Arabian GP:n tuloslista alla.

Saudi-Arabian GP:n lopputulokset

 1. Max Verstappen, Red Bull
 2. Sergio Perez, Red Bull +13,643
 3. Charles Leclerc, Ferrari +18,639
 4. Oscar Piastri, McLaren +32,007
 5. Fernando Alonso, Aston Martin +35,759
 6. George Russell, Mercedes +39,936
 7. Oliver Bearman, Ferrari +42,679
 8. Lando Norris, McLaren +45,708
 9. Lewis Hamilton, Mercedes +47,391
 10. Nico Hülkenberg, Haas +76,996
 11. Alex Albon, Williams +88,359
 12. Kevin Magnussen, 1:05,737
 13. Esteban Ocon, Alpine +1 kierros
 14. Yuki Tsunoda, RB +1 kierros
 15. Logan Sargeant, Williams +1 kierros
 16. Daniel Ricciardo, RB +1 kierros
 17. Valtteri Bottas, Sauber +1 kierros
 18. Zhou Guanyu, Sauber +1 kierros

  Keskeyttäneet: Lance Stroll & Pierre Gasly

LUE LISÄÄ