Kauden ensimmäinen aika-ajosessio saatiin päätökseen Sakhirissa. Huippujännittävän ensimmäisen osion kärkiajan kellotti Ferrarin Carlos Sainz. Miehen perään asettuivat Lance Stroll sekä Max Verstappen.

Session suurin floppi oli Alpine. Ranskalaistallin molemmat GP-voittajat Pierre Gasly sekä Esteban Ocon jäivät viimeiseen riviin. Tallin alkukaudesta povattiin heikkoa, mutta hitaimmaksi autoksi jääminen yllätti varikolla. Talli ei ole jäänyt Q1-osioon molempien kuskien toimesta kahdeksaan vuoteen. Nyt puhtaassa vauhtiissa talli on koko joukon hitain.

Suomalaisittain Valtteri Bottaksen taival päättyi jo ensimmäiseen sessioon. Sauberin vauhti ei lopulta riittänyt, vaan Haasin Kevin Magnussen pudotti suomalaisen kymmenyksen turvin. Taakse jäi kuitenkin tallikaveri Zhou Guanyu.

Sauberin sekä Alpinen lisäksi sessiosta putosi Williamsin Logan Sargeant. Myös Lewis Hamilton oli vaikeuksissa. Eilen vauhtia väläytellyt britti oli jäädä ensimmäiseen osioon, mutta nousi viime hetkillä sijalle 10.

LUE MYÖS: