Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff aikoo metsästää tosissaan Red Bull -tähti Max Verstappenia tiimiinsä.

Mercedes etsii kuumeisesti Lewis Hamiltonin jättämän aukon täyttäjää seitsenkertaisen mestarin loikatessa ensi kaudeksi Ferrarille. Verstappen vaikutti vielä jokin aika sitten olevansa täysin sitoutunut Red Bulliin ja hänen kauden 2028 loppuun saakka kestävään sopimukseensa. Red Bullin tallipäällikkö Christian Hornerin ympärillä alkanut kohusaaga on kuitenkin vaikuttanut tuoneen ryppyjä Verstappenin sekä Red Bullin rakkaustarinaan. Itävaltaistiimiin on kohdistunut kohua kohun perään ja jupakka on vaikuttanut johtavan jopa tallin sisäiseen valtataisteluun saakka.

Red Bullin neuvonantaja ja kuskiakatemian pomo Helmut Markoon kohdistuneet syytökset johtivat siihen, että Verstappenin sopimukseen kirjoitettiin salaa niin sanottu ”Marko-ehto”, että mikäli hän saa kenkää, on myös kolminkertaisella mestarilla oikeus lähteä halutessaan. Verstappen itse on sanonut suoraan, ettei häntä pidättele mikään, mikäli hänen mentori sekä läheinen ystävänsä sysätään Red Bullilta syrjään.

Kaikki yllä mainittu lisäsi bensaa liekkeihin siltä osin, että Verstappen saattaisi olla vapailla markkinoilla, eikä Mercedes-pomo Wolff ole piilotellut kiinnostustaan. Töitä on tarjottu jopa Markollekin, mikäli taival energiajuomatallissa lipuu päätepysäkille. Eikä tässä vielä kaikki, vaan myös Red Bullin moottoriprojektista on kantautunut huhuja, joiden mukaan Milton Keynesissä ollaan runsaasti Ferraria sekä Mercedestä perässä. Uudet moottorisäännöt astuvat voimaan kaudella 2026 ja Wolff tekee varmasti kaikkensa houkutellakseen Verstappenia siipiensä suojiin.

Pukeeko näitä herroja tulevaisuudessa Mercedeksen värit? Artikkeli jatkuu.
Kuva: Getty Images

LUE MYÖS: Säästikö Red Bull -pomo tällä peliliikkeellä nahkansa? Max Verstappenin sopimuksesta kova paljastus

– Meillä on ainut paikka vapaana kärkitalleista, kunnes Max tekee päätöksen. Sen jälkeen se ei enää välttämättä ole vapaana, vihjasi Wolff Australian GP:n yhteydessä viime viikonloppuna.

Wolffilla ja Verstappenilla on yhteistä historiaa sen verran, että saksalaisvalmistajalla oli mahdollisuus kiinnittää hollantilaislupaus hänen ajaessaan Euroopan Formula 3 -sarjaa. Elettiin vuotta 2014 ja tuolloin Mercedeksellä ei ollut tarjota nykyiselle triplamestarille huippupestiä ja yhtä todennäköistä polkua kuninkuusluokkaan ripeästi kuin Red Bullilla.

– Näin hänet F3:ssa ja hän oli todella hyvä. Minulla on hyvät välit hänen isänsä kanssa ja istuimme alas kotonani Wienissä miettiäksemme, mitä tehdään, paljastaa Wolff takavuosien neuvotteluista.

– En pystynyt tarjoamaan F1-paikkaa, joten totesin, että ajetaan F2-sarja yhdessä täysin rahoitettuna ja takuuvarmalla ajopaikalla kuninkuusluokkaan seuraavaksi kaudeksi.

– He kertoivat Red Bullin tarjouksesta ajaa Toro Rossolla (nykyinen Racing Bulls), joten se oli sillä selvä. Tiesin, ettemme pysty vastaamaan tähän, tarinoi Mercedes-pomo.

Verstappen pääsi Red Bullin sisartalliin jo kaudeksi 2015 kisakuskiksi ja korvasi alisuorittaneen Daniil Kvyatin sitä seuraavan kauden alkupuolella ja on tehnyt kovaa jälkeä kuninkuusluokassa siitä lähtien.

LUE MYÖS: Nyt tipahti hurjaa puhetta Max Verstappenin Mercedes-huhuista – ”Kuulin, että diili on aikalailla valmis”

Lähde: motorsport.com

LUE LISÄÄ