Red Bull -tallipäällikkö Christian Horneriin liittyvän skandaalin kierrokset eivät ota rauhoittuakseen.

Tallin perustamisesta saakka energiajuomatallin päällikkönä toiminut Horner ei ehtinyt kauaa nauttia otsikoiden laantumisesta sen jälkeen, kun britti julistettiin keskiviikkona syyttömäksi yhdeksän viikkoa kestäneen ahdistelututkinnan päätteeksi.

Red Bullin naispuolinen työntekijä oli tehnyt Hornerista valituksen epäasiallisesta käytöksestä ja torstaina jupakka sai jälleen lisää löylyä kiukaalle. Sosiaalisessa mediassa lähti kiertämään kuvakaappauksia Hornerin ja oletetun naistyöntekijän Whatsapp-keskusteluista, joista kävi ilmi viestien olleen seksuaalissävytteisiä.

Red Bullilla sisäinen valtataistelu käynnissä

Red Bullilla onkin jakauduttu kahteen leiriin Hornerin tulevaisuudesta energiajuomatallin päällikkönä. BusinessF1-lehden mukaan urheilutoimien johtaja Oliver Mintzlaff oli jo ehtinyt valmistella tiedotteen Hornerin potkuista, jonka tarkempi sisältö kerrottiin Motorsport-Totalin artikkelissa.

– Red Bull vahvistaa Christian Hornerin jättävän Red Bull Racingin välittömästi. Red Bull GmbH ei kommentoi asiaa enempää, luki sittemmin piippuun jääneessä tiedotteessa.

Christian Horner on saanut vastailla kaikkeen muuhun paitsi urheilullisiin kysymyksiin. Artikkeli jatkuu.
Kuva: Getty Images

Mintzlaffin leirin 49 prosentin osaomistus jättiyhtiöstä ei kuitenkaan riittänyt, kun Red Bullin omistuskatraan, Yoovidhyan suvun 51 prosentin äänivalta asettui jupakassa puolustamaan Horneria. Red Bullin valtataistelun uskotaan alkaneen vajaa puolitoista vuotta sitten, kun perustaja Dietrich Mateschitz menehtyi. Hänen poikansa Mark peri isänsä 49 prosentin omistusoikeuden, joiden puolella kerrotaan olevan muun muassa Red Bull -tallin neuvonantaja Helmut Markon sekä mestarikuski Max Verstappen ja hänen isänsä Jos Verstappen.

Chaleo Yoovidhya oli Mateschitzin bisneskumppani, joka menehtyi vuonna 2012. Hänen osuutensa Red Bullista on sittemmin ollut hänen jälkeläistensä hallussa, joiden suosiota Horner nauttii.

LUE LISÄÄ