Mercedes-tallin päällikkö Toto Wolff ei malttanut olla työntämättä lusikkaansa soppaan ainakaan kommenttiensa puolesta Red Bull -tallin jatkuviin kohu-uutisiin liittyen.

Energiajuomatallin kohusaaga sai perjantai-iltana uuden käänteen, kun Red Bullin neuvonantaja Helmut Markon uutisoitiin olevan tutkinnan kohteena tietovuotojupakassa. Edellä mainitun johdosta Markon tulevaisuus Red Bullin palkkalistoilla on uhattuna, jos hänen todetaan rikkoneen tiimin protokollaa tietovuotoihin ja hänen laukomiinsa kommentteihin liittyen.

Arvostettu autourheilulehti Autosport uutisoi, että Markon on määrä tavata Red Bullin toimitusjohtaja Oliver Mintzlaff Saudi-Arabissa lauantaina. Tapaaminen saattaa johtaa jo päätöksiin pitkään F1-varikoilla pyörineen Markon tulevaisuudesta. Tilanteessa on kuitenkin runsaasti muuttujia matkassa. Esimerkiksi Red Bull -tallin tähtikuljettaja Max Verstappen on ehtinyt jo kommentoimaan, ettei häntä pidättele tallissa enää mikään, mikäli hänelle läheinen Marko potkitaan tallista ulos.

LUE MYÖS: Jättipaljastus Max Verstappenin sopimuksesta – huhut Mercedes-linkistä kiihtyvät: ”En aio seistä tiellä, jos hän päättää lähteä”

Verstappenin sekä Markon mahdollinen lähtö Red Bullilta olisi hyvä uutinen Mercedes-pomo Wolffille. Mercedes tarvitsee kipeästi Lewis Hamiltonin saappaiden täyttäjää ensi kaudeksi, eikä Wolff panisi pahakseen tuoda maanmiestään Markoakin samalla oven avauksella omaan leiriinsä. Mercedes-pomon mukaan Marko voisi toimia samanlaisessa roolissa kuin aikanaan hänen toinen maanmiehensä sekä entinen F1-mestari Niki Lauda.

– Me kaipaamme meidän vanhaa maskottiamme joka tapauksessa, täräytti Wolff hymyillen ORF:lle.

– Hän on oikean ikäinen, vaikka hänellä ei olekaan punaista lippistä, mutta sitten hän tulee meille. Hän oli ja on meidän suosikki vihollinen, mutta todella kova kilpailija. Jos he (Red Bull) hyllyttävät hänet, niin se on todella kova menetys Red Bullille ja koko tallille, jatkaa Wolff.

Mercedes ei suorituskykynsä puolesta tosin ole tällä hetkellä kovin houkutteleva vaihtoehto Verstappenille, mutta saksalaisvalmistaja on ennenkin pidellyt käsissään menestyksen reseptejä. Brackleyssä täytyy rakentaa parempi auto, jotta hollantilaistähti olisi helpompi vakuuttaa mahdollisesta siirrosta.

– Meillä on penkki vapaana 2025-26, mutta Max ajaa siellä missä on nopein auto ja tällä hetkellä se on Red Bull, veisteli Mercedes-pomo.

Verstappen starttaa lauantai-iltana ajettavaan Saudi-Arabian osakilpailuun jälleen paalupaikalta. Mercedes-autot lähtevät kauempaa, kun George Russell on seitsemmännessä lähtöruudussa ja Hamilton hänen takanaan ruudussa kahdeksan.

LUE LISÄÄ