Red Bullin F1-tähti Max Verstappenin sopimuksessa raportoidaan olevan pykälä, joka mahdollistaa hollantilaisen siirtymisen muualle, uutisoi F1-Insider.

Tällaiset puheet tuntuvat hassulta, kun ottaa huomioon energiajuomatallin dominanssin radalla, mutta talli on ollut otsikoissa kaikkeen muuhun liittyen viime viikkoina. Tallipäällikkö Christian Hornerin toimet eivät ole miellyttäneet osaa Red Bullin johtoportaasta ja kulisseissa käydäänkin kovaa peliä britin tulevaisuuteen liittyen.

Verstappenin sopimuksessa kerrotaan olevan kumoamispykälä, joka voitaisiin ottaa käyttöön, jos tiimin neuvonantaja sekä kuskiohjelman pomo Helmut Marko väistyy sivuun. Markon on raportoitu olevan yksi tyytymättömistä henkilöistä Hornerin toimintaan liittyen. Sen lisäksi Verstappenin isän, Jos Verstappenin raportoidaan käyneen kovaa sanaharkkaa Hornerin kanssa viime viikonloppuna Bahrainin GP:n yhteydessä. Isä Josin mukaan tiimi on vaarassa hajota kokonaan, mikäli tallipäällikkö ei eroa tehtävästään.

– Täällä on jännitteitä niin kauan, kun hän on tehtävässään, eikä se voi jatkua näin. Tämä tulee räjähtämään, sillä hän esittää uhria, vaikka hän on se, joka aiheuttaa ongelmia, kommentoi Verstappen viikonloppuna Bahrainissa.

Aiemmin maanantaina saatiin tieto, ettei Josia nähdä ensi viikonloppuna Saudi-Arabiassa ja hätäisimmät johtopäätökset liittyivätkin viikonlopun kommentteihin. Verstappen on kuitenkin omissa ajohommissaan Rallye de Hannut -kilpailussa.

Max Verstappenin nykyinen Red Bull -sopimus kantaa kauden 2028 loppuun saakka, mutta Marko on jo ehtinyt kommentoida, ettei aio vastustaa hollantilaisen aikeita, mikäli kolminkertainen maailmanmestari haluaisi kohun ja sekasorron myötä vaihtaa osoitetta.

– Sisäinen tutkinta on päättynyt, enkä kommentoi sitä sen enempää, mutta en aio seistä Maxin tiellä, mikäli hän päättää lähteä, sanoi Marko.

F1-Insiderin artikkeliin oli myös otanta Markon läheisen ystävän sekä Red Bullin asioita lähellä olevan Gerhard Bergerin kommenteista. Entisen F1-kuskin mukaan Max Verstappen olisi tosissaan suunnittelemassa loikkaamista Mercedekselle Lewis Hamiltonin tilalle. Jopa mestarisuunnittelija Adrian Newey olisi kaiken kohun saattelemana lähtökuopissa.

– Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että Horner jää, Marko sekä Newey lopettavat ja Max Verstappen siirtyy Mercedekselle, pamautti Berger.

LUE LISÄÄ