Visa Cash App RB -tallin kilpailujohtaja Alan Permane otti kovasti kantaa Haasin ja heidän kuskinsa Kevin Magnussenin tekemisistä lauantaisessa Saudi-Arabian GP:ssä.

Magnussen keräsi Jeddan vauhtirännissä kaksi kymmenen sekunnin aikarangaistusta. Ensimmäisen tanskalaiskonkari nappasi Williams-kuski Alex Albonin kiilaamisesta ja seuraava kymppi napsahti RB:n Yuki Tsunodan ohittamisesta ratarajojen ulkopuolelta.

Tämä tarjosi Haasille oivan paikan taktikoida toiselle Haas-kuskille Nico Hülkenbergille parempia asemia. Saksalainen oli yksi harvoista, joka ei pysähtynyt kisan alkuvaiheilla piipahtaneen turva-auton yhteydessä varikolla. Magnussenin tehtäväksi jäi hidastaa takana tulevia, jotta Hülkenberg ehtii omalta varikkokäynniltään takaisin omalle paikalleen.

– Magnussen ajoi tarkoituksella ulos radalta päästäkseen Yukin edelle, jonka jälkeen hidasti häntä noin kaksi sekuntia per kierros. Se mahdollisti Hülkenbergille mahdollisuuden luoda eron takana tuleviin nähden, perkaa Permane motorsportille.

– Se ei tuntunut minusta oikealta, joka on hyvinkin määritelmä epäurheilijamaisesta käytöksestä. Olen varma, että me sekä muut tiimit keskustelemme tästä FIA:n kanssa tulevissa kisoissa, sanoi Permane.

RB:llä painotettiin, ettei blokkaustaktiikka itsessään heitä ärsyttänyt, vaan se, että Magnussenin kisa oli aiemman rangaistuksen takia jo pilalla, joten hänellä ei ollut sen takia mitään menetettävää ohittaessaan Tsunodaa radan ulkopuolelta.

– Magnussenin rangaistukset olivat merkityksettömiä ja se tuhosi samalla Yukin kisan, kommentoi RB:n tallipäällikkö Laurent Mekies.

Magnussen sai omalta talliltaan vuolaat kehut, sillä Hülkenberg piti pintansa kymmenentenä maaliin saakka ja nappasi amerikkalaistiimille kauden avauspisteen. Vaikka tanskalainen kyseenalaisin keinoin pakkaa pidätteli, oli häneltä kuitenkin loistosuoritus rimpuilla takana tulevien edellä Jeddan erittäin pitkällä pääsuoralla.

LUE LISÄÄ