Kenian MM-rallin ohjelmassa oli jo lauantain ajopäivän toiseksi viimeinen erikoiskoe. Noin 15 kilometrin mittaisen röykytyksen nopein oli Toyotan Elfyn Evans.

Safari-rallissa on riittänyt tapahtumaa ja pätkä toisensa jälkeen kuljettajilla riittää tilanteita, ongelmia sekä haasteita. Edellisellä erikoiskokeella yli kaksi ja puoli minuuttia auton ongelmista kärsineen Thierry Neuvillen vaikeudet jatkuivat edelleen. Belgialaiskuski bongattiin jälleen reitiltä pelkän hybridivoiman varassa ja hetken päästä pysähtyneenä. Matka jatkui jälleen jonkinlaisen huoltotoimenpiteen jälkeen hitaasti ja Neuville selvisi lopulta maaliin, mutta aikatappio oli järisyttävä. Maalihaastattelussa MM-kärkimies ei suostunut kertomaan ongelmastaan mitään.

Toyotan suomalaistähti Kalle Rovanperä varmisteli jälleen puhtaasti kärkipaikkaansa. Hallitseva mestari on päässyt ongelmitta tähän saakka pätkät läpi.

– Kaikki hyvin joo. Vaikka ajetaan hiljaa, niin yllätyksiä tulee, mutta yritetään pitää auto ehjänä, veisteli Rovanperä.

Hyundain suomalainen keikkakuski Esapekka Lappi ajeli jälleen yhdet terveiset Kenian lauantai-päivälle.

– Vähän liukkaampi kuin aamulla. Ei oo voimaa niin paljon kuin aamulla, että tolla snorkkelilla häviää tehoja hemmetisti, sanoi Lappi.

Pieksämäen mies heitti jälleen kerran myös huumoria. Lappi ei ymmärtänyt miksi hänen autoonsa piti puhetta herättänyt ”snorkkeli” kiinnittää. Ainakin EK12:lla aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, joten viritelmä oli turha.

– Hyvä, että se on, kun sataa niin perkeleesti, täräytti Lappi.

Lauantaina ajetaan enää yksi erikoiskoe. Legendaarinen The Sleeping Warrior –lempinimellä kaasuteltava pätkä käynnistyy kello 15:33 Suomen aikaa. Rallin kokonaistilanne alla.

Kenian MM-rallin tilanne, EK 12/19

 1. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota
 2. Takamoto Katsuta, Toyota +2:17,7
 3. Adrien Fourmaux M-Sport Ford +2:52,4
 4. Elfyn Evans, Toyota +3:35,1
 5. Thierry Neuville, Hyundai +11:07,5
 6. Gus Greensmith, Skoda (WRC2)
 7. Oliver Solberg, Skoda (WRC2) +15:45,7
 8. Kajetan Kajetanowich, Skoda (WRC2) +19:01,3
 9. Jourdan Serderidis, M-Sport Ford +19:49,8
 10. Ott Tänak, Hyundai +22:16,9
 11. Nicolas Ciamin, Hyundai (WRC2) +22:47,6
 12. Charles Munster, Hyundai (WRC2) +23:43,7

  Esapekka Lappi & Janne Ferm, Hyundai +32:22,2

LUE LISÄÄ