Red Bullin F1-tallin neuvonantaja sekä kuskiakatemian pomo Helmut Marko saattoi paljastaa ainakin energiajuomatallin itseluottamuksen tason uuden kauden alla.

Ennen ensi viikonvaihteen avauskilpailua on ehditty jo monessa osoitteessa liputtamaan Red Bullin ylivoiman jatkuvan. Viime kaudella täysin suvereeni ollut itävaltalaistiimi kaasutteli ongelmattomat testit ja kylvi kilpailijoissa kauhua, kun uusi kilpuri ei kaiken lisäksi ollutkaan pelkkä viilattu versio edelliskauden tekeleestä.

RB20 poikkesi etenkin sivuponttoonien ja niiden ilmanottoaukkojen osalta reilusti kilpailijoistaan, joka sai heti muut pohtimaan, onko suunnittelijavelho Adrian Newey keksinyt jälleen jotain murskaavaa. Ainakin Markon kommenteista päätellen muilla ei tule olemaan palaakaan tällä kaudella.

Itävaltalainen puhui Red Bullin ja Racing Bullsin (ent. AlphaTauri) kuskiruletista ja Sergio Perezin tulevaisuudesta ykköstiimissä. Meksikolainen oli viime kaudella surkea tallikaveri Max Verstappeniin verrattuna ja Perezin tilalle on sisartallista tyrkyllä muun muassa Yuki Tsunoda tai Daniel Ricciardo.

– Perezillä on mahdollisuus pitää paikkansa, mikäli hän sijoittuu toiseksi mestaruuspisteissä, tokaisi Marko formu1a.unon mukaan.

Ainakin Marko onkin siis hänen kommenttiensa perusteella jakanut mestaruuden jo Verstappenille ja Perezin tehtävä on jälleen soittaa toista viulua. Marko kertoi myös, että Racing Bullsin keskinäinen paremmuus saattaa hyvinkin tuoda ylennyksen ykköstiimiin kaudelle 2025.

LUE MYÖS: Lewis Hamiltonin Mercedes-pahvissa Ferrarin kannalta ikävä pykälä – tästä on kyse

LUE LISÄÄ