Red Bullin F1-tallin menestyksekkäät kilpurit suunnitellut Adrian Newey on paljastanut heidän autossa olleen tarkoituksella yksi heikkous.

Energiajuomatalli voitti viime kaudella yhtä kisaa lukuunottamatta (21/22) kaikki osakilpailut ja etenkin Max Verstappen hallitsi mielin määrin. RB19-kilpurissa oli kuitenkin yksi heikkous, eli renkaiden lämmitys yhtä nopeaa kierrosta varten viileissä olosuhteissa.

– Kyse on auton suunnittelufilosofiasta, sillä yritimme priorisoida kisavauhdin aika-ajojen kustannuksella. Teimme sen päätöksen jo kaudella 2021, kun näitä nykyautoja alettiin työstämään, kertoo Newey The Racelle.

– Teimme sen tarkoituksella, kun ajattelimme ohituksien helpottuvan uusien sääntöjen myötä. Se tarkoitti samalla sitä, että jätimme aika-ajovauhdin vähemmälle huomille, joka on tuntunut toimivan.

Neweyn suunnittelitiimin päätöksestä puhuu tilastotkin puolestaan. Kaudella 2021 Red Bull oli paalupaikalla kymmenen kertaa, mutta valmistajien titteli lipesi Mercedekselle. Vuotta myöhemmin paaluja tuli kaksi vähemmän, mutta kauden 21:ssä kilpailussa Itävallan kansallishymni kajahti 17 kertaa.

Vastaavanlaista ilmiötä oli myös viime kaudella havaittavissa, sillä kilpailijat pääsivät lähimmäksi Red Bullia nimenomaan aika-ajoissa. Red Bull voitti yhteensä 21 kisaa, joihin 14 kertaa lähdettiin kärkipaikalta. Red Bullin kisavauhti oli täysin ylivertaista muihin nähden ja etenkin renkaiden kestävyys näytteli suurta roolia heidän dominanssissaan.