Maailmanmestari Max Verstappen jakaa rajua kritiikkiä F1-sarjalle liittyen etenkin kisakalenteriin tuotaviin uusiin ratoihin liittyen sekä viihdebisneksen sivutuotteisiin.

Red Bull -tähti ehti jo aiemmin lytätä kuluvan viikonlopun Las Vegasin GP:n olevan 99 prosenttia viihdettä ja prosentin verran urheilutapahtumaa, eikä rummutus päättynyt vielä tähän. Verstappen kokee lajin olevan menossa täysin väärään suuntaan kisaviikonloppujen keskittyessä entistä vähemmän itse tuotteeseen, eli ratatapahtumiin.

– Ymmärrän faneja siltä osin, että ehkä heillä täytyy olla jotain muutakin tekemistä radan ympäristössä. Mutta mielestäni olisi tärkeämpää yrittää saada heidät ymmärtämään mitä me teemme, aloittaa Verstappen motorsportille.

– Suurin osa heistä tulee vain juhlimaan, ryyppäämään ja kuuntelemaan DJ:tä tai jotain muuta esitystä. Minä ainakin voin tehdä sitä missä päin maailmaa tahansa. Voin mennä vaikka Ibizalle ja vetää totaaliset lärvit ja pitää hauskaa, mutta tätä tapahtuu kisoissa.

– Ihmiset tulevat ja alkavat fanittamaan mitä? He haluavat nähdä lempiartistinsa ja ryypätä kavereidensa kanssa bilettäen pitkälle yöhön. He eivät ymmärrä mitä me teemme ja mitä meillä on pelissä pärjätäksemme, meuhkaa Verstappen.

Max Verstappenin mielestä Vegasin kaltaiset paikat ovat pelkkää viihdettä. Artikkeli jatkuu.
Kuva: Getty Images

Verstappen haluaisi nähdä yleisössä enemmän katsojia, jotka ymmärtävät lajista ja eritoten siitä mitä kuljettajat ja tallit joutuvat tekemään pitkän F1-kauden aikana. Itse F1-sarjasta tuotteena on pidettävä kiinni ja sen on oltava pääesiintyjä jokaisena formulaviikonloppuna. Kuluvan viikonlopun näyttämö pääsi uudemman kerran ottamaan oman osansa Verstappenin kritiikistä. Samalla lentävä hollantilainen ottaa esimerkeiksi vanhoja kunnon moottoriratoja, joissa on edelleen vuodesta toiseen lajifanaattisia ihmisiä katsomot tulvillaan.

– Formula 1 -auto ei herää henkiin katuradoilla, eikä se ole niin jännittävää. Mielestäni kyse pitäisi olla kunnon kilparadoista. Monzan tai Span kaltaisissa paikoissa heillä on runsaasti tunnetta ja intohimoa pelissä, jatkaa Verstappen.

– Fanien näkeminen siellä on uskomatonta. Sellaisissa paikoissa autoon hyppääminen sytyttää joka kerta ja rakastan ajamista sellaisilla radoilla, jakoi F1-tähti palautteensa.

Verstappen starttaa sunnuntai-aamuna Suomen aikaa kello 08:00 alkavaan Las Vegasin kilpailuun toisesta lähtöruudusta.

LUE MYÖS: Charles Leclerc täräytti paalupaikalle Las Vegasissa – Valtteri Bottakselta mahtisuoritus