Brasilian GP:ssä kauas kärjen vauhdista jäänyt Lewis Hamilton oli saamassa lisää lunta tupaan sunnuntain osakilpailussa.

Kahdeksanneksi jäänyt britti oli vain senttien päästä varikon läpiajorangaistuksesta heti kilpailun alkuun. Hamilton reagoi lähtövalojen sammumiseen liian nopeasti, liikahtaen lähtöruudussaan varaslähdön muodossa.

Hamiltonia ei kuitenkaan rangaistu tilanteesta. Syy on simppeli. Hamiltonin liike lähtöruudussa oli tarpeeksi pieni, ettei kokoenut britti ylittänyt rataan maalattua oranssia viivaa. Jos kuljettajan liike on tarpeeksi pieni, ei tuomaristo näe syytä rangaista kuljettajaa.

Näin ollen kolme sijoitusta kilpailun aikana menettänyt Hamilton selvisi tilanteesta säikähdyksellä.

Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team

@MercedesAMGF1
Lewis finishes the São Paulo GP in P8. George was forced to retire with PU issues.