Red Bull -kuljettaja Max Verstappen kaasutteli jälleen kerran voittoon sunnuntaisessa Abu Dhabin GP:ssä.

Voitto oli paalulta startanneen hollantilaisen kauden 19:s. Päättynyt F1-kausi oli mykistävää ylivoimaa Verstappenilta. Kolminkertainen mestari voitti myös kauden kuudesta sprintistä neljä ja Red Bull suistettiin tallina vain kertaalleen tänä vuonna pääkilpailussa korkeimmalta korokkeelta.

Toiseksi Abu Dhabissa kaasutteli lopulta Ferrarin Charles Leclerc ennen kolmanneksi ehtinyttä Mercedeksen George Russellia. Red Bullin Sergio Perez ylitti maaliviivan toisena, mutta viiden sekunnin aikarangaistus osumasta McLarenin Lando Norrisin kanssa pudotti meksikolaisen palkintokorokkeelta.

Russellin vahva kilpailu takasi Mercedekselle toisen sijan valmistajien MM-pisteissä ja Ferrari jäi lopulta vain kolmen pisteen päähän. Kyseessä oli entiselle mestaritiimille kuitenkin juhlan paikka, sillä palkintorahassa mitattuna saksalaisvalmistajalle pamahti kymmenien miljoonien potti tilille.

Viides kauden päätöksessä oli Norris ja kuudes hänen tallikaverinsa Oscar Piastri. Fernando Alonso kiikutti Aston Martininsa seitsemäntenä maaliin ja oli lopulta MM-sarjan loppupisteissä vahvan alkukauden siivittämänä komeasti neljäs.

Yuki Tsunoda päätti kauden vahvasti kahdeksanteen sijaan ja antoi täten mukavan läksiäislahjan tallipäällikön tehtävät jättävälle Franz Tostille. Lewis Hamilton jäi yhdeksänneksi ja Lance Stroll vei viimeisen pistesijan.

Suomalaisittain kilpailu oli synkkä ja Alfa Romeon ankea kisavauhti jatkui kauden finaalissakin. Valtteri Bottaksella ei ollut mitään asiaa pistetaistoon jäätyään koko pakan toiseksi viimeiselle sijalle. Koko tuloslista alla.

Jos upotus ei näy, näet sen tästä.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
Max Verstappen päättää kauden ylivoimaiseen voittoon ja samalla tulee päätökseen yksi dominoivimmista kausista. 🏎💯

#ViaplayF1fi