Tällä kaudella rutkasti otsikoihin päässyt Red Bull -organisaation neuvonantaja Helmut Marko myöntää välirikosta tallipäällikkö Christian Hornerin kanssa.

Markon tuoma negatiivinen mediahuomio on saanut F1-sarjan pitkäiaikaisimman tallipäällikkö Hornerin aloittamaan keskustelut, joka päättyisi Markon poistamiseen F1-toimista. Marko on Red Bullin työntekijä, ei itse tallin.

Toistaiseksi ratkaisua tilanteeseen ei olla saatu. Kolminkertainen maailmanmestari Max Verstappen on tuoreiden raporttien mukaan uhannut jättää tallin, jos Marko potkitaan pihalle. Itävaltalainen on ollut mukana Verstappenin uralla alusta saakka, joten kaksikon välit ovat lämpimät.

Marko myöntää että suhde Horneriin ei ole aina ruusuinen, mutta tallin suorituksiin se ei haittaa.

– Meillä on ollut tällä kaudella erimielisyyksiä, sitä ei voi salata, Marko kommentoi GP-Fans -sivuston mukaan.

– Tunnemme toisemme hyvin. Olemme olleet rakentamassa tätä tallia yhdessä. Teemme edelleen kovasti töitä 27 vuoden jälkeenkin. Hän hoitaa tallin kokonaisvaltaisen operoimisen ja minä keskityn strategiapuoleen. Tähän mennessä se on toiminut. Meidän pitää huolehtia siitä, että onnistumme siinä myös tulevaisuudessa.

Verstappen on F1-Insiderin mukaan neuvotellut jo Red Bullin johtoportaan kanssa Markon tulevaisuudesta. Viesti on ollut selvä: Jos Marko savustetaan ulos, lähtee hollantilainen samasta ovesta.