F1-sarja tiedotti, että Qatarissa järjestetään ennenäkemätön 10 minuutin harjoitussessio lauantaina. Syyksi sarja ilmoittaa turvallisuuden varmistamisen.

Qatarin rata oli heikossa kunnossa perjantaina, eivätkä renkaat toimineet niin, miten valmistaja Pirelli oli ajatellut. Rengasvalmistaja onkin pyytänyt lisää testaamisaikaa lauantaina, jotta kuljettajien turvallisuus voidaan taata.

Suurena ongelmana oli eritoten mutkien 12-13 ”pyramidikanttarit”, jotka aiheuttivat poikkeuksellista kulumista kuskien tuoreissa renkaissa. Tämän löydöksen seurauksena F1-sarja on päättänyt järjestää ylimääräisen session kulumaongelman selvittämiseksi.

Sessio ajetaan 20 minuuttia ennen sprinttiaika-ajon alkamista. Jos Pirelli toteaa datan perusteella, että ongelma ei katoa ratarajamuutoksilla, joutuu F1-sarja määräämään jokaiselle kuljettajalle vähintään kolme varikkopysähdystä huomisessa osakilpailussa.

Sprinttiaika-ajo starttaa lauantaina poikkeuksellisesti 16:20 Suomen aikaa.