Max Verstappenin mestaruus on enemmän kuin lähellä.

Kaksi edellistä titteliä nimiinsä vienyt hollantilainen on ennenäkemättömän paikan edessä. Hän voi varmistaa mestaruutensa ilman, että sunnuntaina on ajettu kierrostakaan.

Tämän mahdollistaa uusi sprinttiformaatti. Kauden neljäs sprinttikisa nähdään tulevana viikonloppuna Qatarissa. Samalla Verstappen voi varmistaa mestaruutensa jo lauantaina. Tapaus olisi historiallinen.

26-vuotias tarvitsee vaivaiset kolme pistettä enemmän kuin tallikaveri Sergio Perez, jotta mestaruus olisi hänen.

Verstappenin sekä Red Bullin kausi on ollut ennenäkemätön. Talli on rikkonut tähtikuskinsa kanssa ennätyskirjoja. Red Bullista tuli sarjan historian eniten kilpailuja peräkkäin voittanut talli. Myös Verstappen nappasi kuljettajien vastaavan ennätyksen nimiinsä.