Max Verstappen on maailmanmestari vuosimallia 2023. Samalla hollantilainen voitti kolmannen mestaruutensa putkeen.

Verstappen kruunataan mestariksi poikkeuksellisesti lauantaina. Uuden sprinttiformaatin ansiosta Verstappen onnistui keräämään tarvittavat pisteet illan sprintissä. Verstappenin mestaruus varmistuisi, kunhan tallikaveri Sergio Perez ei saisi kolmea pistettä enempää.

Lopulta mestaruus ratkesi jo ennen ruutulippua. Perez sotkeutui kolmen kuskin kasaan, jossa Nico Hülkenberg sekä Esteban Ocon kolaroivat. Perezin sekä Oconin matka päättyi kierrokselle 11.

Verstappen on ollut kuluvalla kaudella täysin ylivoimainen. Piste-ero tallikaveri Pereziin on lähes 200 MM-pistettä. Kauden aikana mies rikkoi myös perättäisten voittojen ennätyksen. Verstappen voitti peräti 10 kilpailua peräkkäin, kumoten toisen Red Bull -legenda Sebastian Vettelin ennätyksen.

Sprinttikilpailu on vielä kesken. Tällä hetkellä tapahtumaa johtaa Oscar Piastri. Verstappen on kolmantena.

Viaplay näyttää kaikki koko F1-kauden.