Red Bullin tallipäällikkö Christian Hornerin mukaan Hollannin GP:ssä loukkaantuneella Daniel Ricciardolla ei ole mitään mahdollisuuksia tehdä paluuta jo noin kahden viikon kuluttua ajettavaan Singaporen osakilpailuun.

Australialainen mursi kämmenluunsa noin puolitoista viikkoa sitten Hollannin GP:n harjoituksissa väistäessään maanmiehensä Oscar Piastrin romua ratavallien puolelle. Horner ei usko Ricciardon olevan ajokunnossa Singaporessa ja puhuu varovaiseen tyyliin myös Singaporen jälkeisestä Japanin GP:stä.

– En usko hänellä olevan mitään mahdollisuuksia ollakseen Singaporeen valmiina, kertoo Horner F1-sarjan virallisilla nettisivuilla.

– Olisi optimistista ajatella jo Japania, mutta hänen toipuminen on sujunut hyvin. Hänellä on jo liikkuvuutta kädessään ja sitä kuntoutetaan parhaillaan, avaa Red Bull -pomo.

Horner toteaa, että australialaisen pitää olla sata prosenttisessa kunnossa tullessaan takaisin ja ottaa esimerkkinä moottoripyöräkuskeja, jotka ovat tulleet onnettomuuksien jälkeen turhan vikkelästi takaisin.

– Olemme nähneet moottoripyöräpuolella, että joskus liian pikainen paluu aiheuttaa vain enemmän vahinkoa. Haluamme olla äärettömän varmoja, että hän on kunnossa astuessaan takaisin autoonsa, sanoi Horner.

Singaporen GP ajetaan vajaan kahden viikon kuluttua 15.-17.9 ja Japanin GP on vuorossa jo viikkoa myöhemmin 22.-24.9. Ricciardon tuuraajana jatkaa edelleen vahvoja näyttöjä vähäisellä kokemuksella antanut Red Bull -juniori Liam Lawson.

LUE MYÖS: Lewis Hamilton pilasi F1-tulokkaan kilpailun – pyysi nöyrästi anteeksi: ”Selkeästi minun vika”