Mercedes-kuljettaja Lewis Hamilton osoitti suoraselkäistä toimintaa Italian GP:n jälkeen, kun seitsenkertainen mestari otti osuman McLaren-kuski Oscar Piastrin kanssa täysin omaan piikkiinsä.

Kaksikko väänsi sijoituksesta kynsin ja hampain Monzan radan toiseen shikaaniin lähestyttäessä. Hamilton luuli jo päässeen kunnolla australialaisen edelle siirtyessään oikealle, jolloin britti vei McLaren-kuljettajan etusiiven.

Tuomaristo antoi Hamiltonille tilanteesta viiden sekunnin aikasakon ja Piastrin mahdollisuudet pisteisiin murenivat ylimääräisen etusiiven vaihdon myötä.

– Se oli selkeästi minun vika, kommentoi Hamilton RaceFansille.

– Pääsin hyvin rinnalle ja selkeästi arvioin tilan oikealla väärin ja osuin häneen. Tiesin sen olleen minun moka ja halusin hänen tietävän, ettei se ollut tahallista. Niin herrasmiehet tekevät, tuumasi britti.

Piastri kertoi arvostaneen Hamiltonin elettä, vaikka kilpailun pilaaminen olikin turhauttavaa. Australialainen oli matkalla jälleen hyville pisteille ennen osumaa.

– En pyytäisi yhtään enempää. Hän vain siirtyi liikaa oikealle ja niin on aika helppoa tehdä siinä mutkassa, koska se on niin tiukka. Hän tuli pyytämään anteeksi, eikä siitä sen enempää, purkitti Piastri.

LUE MYÖS: Valtteri Bottaksen taktiikka napsahti kerrankin nappiin – ”Hyvää vauhtia ja vähän tuuriakin”