Alfa Romeon Valtteri Bottas kaasutteli sunnuntaina Italian GP:ssä odotuksiin nähden hyvän kilpailun.

Ruudusta 14 matkaan lähtenyt suomalainen selvitti Monzan vauhtitemppelin metkut yhden pysähdyksen taktiikalla ja onnistui nappaamaan pitkästä aikaa yhden MM-pisteen sijoittumalla kymmenenneksi.

– Tänään meni kaikki nappiin ja taktiikka onnistui. Vauhti oli ihan hyvää ja oli vähän tuuriakin, että Oscar Piastrilla oli ongelmia, niin päästiin yksi sija paremmaksi ja auttoi pisteille, purkitti Bottas Viaplaylle.

Kansainvälinen tv-ohjaaja missasi tilanteen, josta Williams-kuljettaja Logan Sargeantille langetettiin viiden sekunnin aikasakko osumasta Bottaksen kanssa. Suomalainen ohitti tyylikkäästi yhdysvaltalaisen ulkokautta Monzan ensimmäisessä shikaanissa, jonka jälkeen seuraavan suoran päätteeksi Williams ajautui Alfa Romeon kylkeen.

– Nelosmutkassa puolustin ja olin ulkopuolella, mutta vähän edellä kuitenkin. Sitten sillä meni eturenkaat lukkoon ja osui mun kylkeen. Kummallakin tuli vähän vahinkoa, mutta mulla onneksi vähän vähemmän, kertoi Bottas tilanteesta.

Bottas kasvatti kauden pistesaldonsa kuuteen MM-pisteeseen ja kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Singaporessa.

LUE MYÖS: F1-mestareiden sanasota yltyy – Max Verstappen kuittasi takaisin: ”Hän on vain kateellinen menestyksestäni”