Red Bullin kuljettajavastaava Helmut Marko on huolissaan viime viikonloppuna leikkaukseen murtuman takia joutuneen Daniel Ricciardon paluusta kilparadoille.

Seinään Hollannin toisessa harjoituksessa ajanut aussi on sivussa toista kilpailua putkeen. Ricciardo ei ole antanut tarkkaa aikaa omasta paluustaan tositoimiin. Mies kuitenkin tähtää muutaman viikon päähän Singaporen osakilpailuun.

Marko ei ole samoilla linjoilla. Ricciardon loukkaantuminen on tarpeeksi vakava, että toipuminen saattaa kestää kuukausia. Tämän lisäksi Singaporen katurata on ehkä kauden vaativin koitos kuljettajille. Pahimmassa tapauksessa Ricciardoa ei enää nähdä AlphaTaurin ratissa tällä kaudella, varsinkin jos miehen korvannut huippulupaus Liam Lawson suoriutuu paikallaan hyvin.

– Yleensä tässä menisi ainakin kuusi viikkoa, Marko aloitti RacingNews365-sivuston haastattelussa.

– Kaikkein parhaassa tilanteessa hän olisi valmis Singaporea varten, mutta se on yksi vaativimmista radoista kalenterissa. En usko hänen palaavansa siihen mennessä. Itse asiassa en näe häntä mukana vielä Suzukassakaan.

Kautta on jäljellä yhdeksän kilpailua. Ricciardo liittyi AT:n vahvuuteen Unkarissa ja ehti ajaa kaksi kisaviikonloppua.