Italian ensimmäinen aika-ajosessio oli täynnä tapahtumia.

Sessio mentiin tuttuun tapaan MM-kärkinimi Max Verstappenin hallinnassa, mutta hollantilaisen takana alkoi tapahtua.

Silmäänpistävintä oli Verstappenin heti perään asettunut Alexander Albon. Williamsin kyyti on viime kilpailuissa ollut hyvää, eikä vauhdin temppeli näytä muuttavan asiaa. Albonin tallikaveri tulokas Logan Sargeant löytyi niin ikään kärkikymmeniköstä.

Hyviä uutisia suomalaisittain oli Valtteri Bottaksen selviäminen jatkoon. Mies oli lopulta sijalla 14. Sessiosta putosivat sensaatiomaisesti molemmat Alpinet, Zhou Guanyu, Kevin Magnussen sekä Lance Stroll.

Kotikisassaan ajavalle Ferrareille sessio ei sujunut mutkitta. Charles Leclerc oli kärjen tuntumassa, mutta hän sekä tallikaveri Carlos Sainz joutuvat molemmat tuomariston syynättäväksi aikarikkomuksesta. Tuomaristo asetti sessioon minimiajan, jonka puitteissa valmistava kierros tulee suorittaa. Kaksikkoa epäillään kyseisen ajan (1m41s) ylittämisestä.