Seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton paljastaa tyytymättömyytensä Mercedeksen tilanteeseen tuoreessa haastattelussa.

Brittikuskin uskomaton menestysputki katkesi kauden 2021 päätteeks Max Verstappenin napatessa kuljettajien maailmanmestaruuden Abu Dhabissa kiistellyllä tavalla. Tämän jälkeen koko saksalaistalli joutui syöksykierteeseen, mistä toivutaan vieläkin.

Tallin kehityssuunnitelma uusille sääntömuutoksille oli väärä. Talli yritti selvittää ongelmiaan vanhan suunnitelman kanssa vielä tämän kauden alussa, mutta kehityssuuntaa muutettiin nopeasti.

Silti, Red Bull menee sarjan kärjessä aivan omaa vauhtiaan. Mercedes on parantanut, mutta voitot karttavat tallia edelleen.

Tuoreimmiltaan ongelmia nähtiin Itävallassa. George Russell oli seitsemän ja Hamilton vasta kahdeksas usean aikarangaistuksen kanssa.

Hamilton valitti tiimiradioon jatkuvasti. Lopulta tallipomo Toto Wolff puuttumaan tilanteeseen.

LUE MYÖS: Toto Wolff tympääntyi Lewis Hamiltonin radiovalitukseen – ”Aja nyt vain”

Kilpailun jälkeen Hamilton avautui kokemuksistaan tallissa ja erityisesti uuden aikakauden Mercedeksen ratissa. Taustalla kummittelee myös Hamiltonin sopimustilanne. Britti on vapaa valitsemaan tallinsa tulevan kauden päätteeksi, jos osapuolet eivät pääse sopuun.

– En ole ollut tyytyväinen tähän autoon yli vuoteen, Hamilton aloitti GPFans-sivuston mukaan.

– Tämä uusi kehitysaskel on se, mitä minä olen pyytänyt koko ajan. Vauhti on parantunut, mutta emme ole vielä täysissä voimissa. En saa käyttöön kaikkea omasta potentiaalistani.

– Auto on ollut todella arvaamaton. Näitte sen viime vuonna täällä. Minä ja George ajoimme molemmat seinään.

F1-sarja palaa tositoimiin jo heti seuraavana viikonloppuna Hamiltonin kotikilpailun merkeissä Isossa-Britanniassa.