Yllättävän pikaisen paluun kisakuskin rooliin tekevällä Daniel Ricciardolla on vain yksi toivomus hänen uudesta työkalustaan Unkarin GP-viikonlopun alla.

Kahdeksan kertaa voittoa urallaan juhlineelle australialaiselle avautui jo kesken kuluvan kauden mahdollisuus palata takaisin tositoimiin, kun AlphaTaurin tulokaskuljettaja Nyck de Vries sai kenkää.

– Olen innoissani tullessani takaisin. Red Bull -perheessä täytyy aina olla valmiina, jos saat komennuksen ja sen tullessa hyppäsin heti haasteeseen mukaan, kertoo Ricciardo AlphaTaurin Unkarin GP:n ennakossa.

Edelliset vuodet McLarenilla menivät Ricciardolla yössä, eikä konkarille vaikuttanut kuninkuusluokan haasteet maistuvan. Paluu Red Bull -perheen rentoon ilmapiiriin sekä pieni hengähdystauko hektisestä kisakuskin roolista on saanut aussin kuitenkin rakastumaan lajiin uudelleen.

Ricciardolla on vain kaksi kilpailua ennen F1-sarjan kesätaukoa aikaa opetella AT03-kilpurin saloja, eikä kokenut kuljettaja nosta suurempaa älämölöä tavoitteistaan. Yksi toive 34-vuotiaalla kuitenkin on.

– Auto on mitä se on. En halua muodostaa ennakkoon minkäänlaisia ajatuksia tai ideoita siitä, mutta jos se on tasapainoinen ajaa, on siitä helppoa lähteä työstämään, jatkaa Ricciardo.

Daniel Ricciardo on innoissaan uudesta mahdollisuudestaan. Artikkeli jatkuu.
Kuva: Getty Images

Pitkällä tähtäimellä Ricciardon tavoite on napata jälleen vakituinen kisakuskin paikka kuninkuusluokassa, kenties jopa Red Bullin ykköstiimistä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö hän antaisi kaikkea auttaakseen AlphaTauria eteenpäin.

– Odotan innolla auton kehittämistä käyttäen kokemustani apuna, mutta Budapestin päätavoitteena on vain hypätä kyytiin ja pitää hauskaa sekä käyttää enemmän oikeata kuin vasenta poljinta, purkitti australialainen.

Italialaistallin kilpurilla ei ole juurikaan ollut pistetaistoon kuluvalla kaudella asiaa, sillä autoa kiitettävästi kuskannut Yuki Tsunoda on ehtinyt napsia vain kaksi MM-pistettä. Rennosta ilmapiiristä huolimatta tallissa alkanee välittömästi raju sisäinen taisto paremmuudesta, sillä jompi kumpi AlphaTauri-kaksikosta saattaa saada tulevaisuudessa vielä mahdollisuuden Red Bullin ykköstiimissä.

Unkarin GP:n kisaviikonloppu polkaistaan käyntiin perjantaina kello 14:30 käynnistyvillä vapailla harjoituksilla. Koko viikonlopun aikataulun näet tästä.