Heikkoa alkukautta ajava Valtteri Bottas on joutunut vaikeaan tilanteeseen Alfa Romeolla. Saapuessaa talliin suomalainen loisti radalla, tuoden tallille tärkeitä pisteitä. Viimeiseen 21 osakilpailuun menestys on kuitenkin ollut kadoksissa. Pisteitä on kertynyt vaivaiset seitsemän.

Samaan aikaan toista vuotta kuninkuusluokassa ajava tallikaveri Zhou Guanyu on alkanut nokittaa Bottasta aika-ajoissa kuin myös kilpailuissa. Kauden pistesaldo on kaksikolla sama, neljä pistettä.

Alfa Romeon auto on ottanut myös takapakkia, mutta suomalaisen motivaatiosta on nostettu kysymyksiä. Viime viikonloppuna entinen F1-kuski Heikki Kovalainen pohti, ovatko Bottaksen prioriteetit F1-sarjassa kunnossa.

Nyt Viaplayn asiantuntijatiimiin kuuluva Kovalainen pääsi pohtimaan yhdessä Ossi Oikarisen kanssa suomalaiskuskin ajopaikan turvaa. Studioisäntä Iiro Harjula kysyi kaksikolta mielipiteitä, onko Bottas jopa vaarassa menettää paikkansa Alfa Romeolla. Kaksikon vastaus oli yksimielinen.

– Se ei ole tämän päivän kysymys. Ei kukaan uusi kuski istu tuohon autoon ja ala välittömästi voittamaan Alfalle kilpailuja. Jos tilanne on kauden lopussa se, että Zhou ajaa menojaan ja jättää Valtterin jälkeen, niin sitten voidaan kysyä tätä kysymystä uudestaan, Oikarinen linjasi.

– Täytyy muistaa, että Zhou oli ainoa, kuka Ferrarin koneistoa käyttäneistä kuskeista tuntui ajavan hyvin. Kukaan muu ei pärjännyt.

– Ongelmien ratkaisuun pitää löytää suunta. Tallin pitää nopeasti löytää ratkaisuja. Ei ole hyvä, ettei tiedetä mistä vauhdin puute johtuu.

– Totta kai tämä kaikki vaikuttaa myös Valtterin vireeseen. En usko että Valtterin taidot olisi yhtäkkiä hävinnyt. Tämä on nyt vain huono kierre, joka täytyy saada katkaistua.