Espanjan osakilpailu päättyi odotetusti Red Bullin Max Verstappenin voittoon.

Kilpailu oli hollantilaisen täydellistä dominointia. Kaksinkertainen maailmanmestari nappasi kauden kolmannen Grand slaminsa eli paalupaikka, voitto sekä nopein kierrosaika kilpailussa. Eroa toisena ruutulipun ohittaneeseen Lewis Hamiltoniin oli yli 20 sekuntia.

Mercedes tuntuu löytäneen vauhtinsa vihdoin. Red Bull on omissa lukemissaan, mutta brittitalli saavutti kaksois palkintosijan ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Hamilton ajoi tukevasti toiseksi, kun ruudusta 12 lähtenyt George Russell ajoi komeasti kolmanneksi.

Red Bullin Sergio Perez nousi niin ikään tyylikkäästi neljänneksi. Kovin odotuksin kotikisaansa lähtenyt Carlos Sainz jäi lopulta viidenneksi. Häntä seurasi Aston Martin -kuskit tällä kertaa Lance Stroll etunenässä.

Pistesijat täydensivät Esteban Ocon, Zhou Guanyu sekä Pierre Gasly. Japanilaiskuski Yuki Tsunoda oli yhdeksäs, mutta miehen viiden sekunnin rangaistus tempaisi hänet kauas pisteistä. Tsunoda pakotti Zhoun ulos radalta ohitustilanteessa.

Valtteri Bottaksen GP oli karmaiseva. Koko viikonlopun tallikaverinsa perässä ollut Bottas jäi toiseksi viimeiseksi, vain sekunnin Williamsin Logan Sargeantin eteen.

Kilpailu oli jo toinen edellisestä kolmesta, joissa radalla ei nähty yhtäkään keskeytystä tai edes keltaista lippua.