Mercedes nappasi kauden parhaimman tuloksensa Barcelonassa viime viikonloppuna. Tuplapodiumin saanut sakslaistalli tuntuu vihdoin saaneen autonsa kärkikahinoihin, vaikka Red Bull toistaiseksi majaileekin ylhäisessä yksinäisyydessä.

Erityisesti kärkikymmenikön ulkopuolelta kilpailuun lähtenyt George Russell sai osakseen ylistystä tuodessaan hopeanuolensa maaliin kolmantena. Kaikki eivät kuitenkaan olleet tyytyväisiä nuorukaisen viikonlopun antiin.

Entinen Le Mansin 24 tunnin kilpailun voittaja Richard Bradley vaatii 25-vuotiaalle jopa potkuja.

Russell osui tallitoveri Lewis Hamiltonin kanssa lauantain aika-ajoissa nuorukaisen huolimattomuuden johdosta. Molemmat säästyivät suuremmilta vahingoilta, mutta pääsuoralla kiihdyttänyt Hamilton olisi epäonnisemmassa tilanteessa joutunut todella vaaralliseen tilanteeseen.

Bradley oli tilanteesta järkyttynyt. Kilpakuski ihmettelee, miten Mercedes ei rangaissut nuorempaa brittiä kovemmalla kädellä.

– En voi valita Georgea päivän kuljettajaksi. Se mitä hän teki aika-ajoissa oli anteeksiantamatonta, Bradley aloitti On the Track GP -podcastissa.

– Ei ole mahdollisuuttakaan, etteikö hän olisi katsonut peileihinsä ja nähnyt Lewistä. Jokainen kuski katsoo taakseen suorittaessaan kierroksen.

– Hänen tekosyynsä ovat roskaa. Hän tiesi tasan tarkkaan mitä teki. Mercedeksen olisi pitänyt antaa hänelle loppu tili siltä seisomalta. Hän olisi voinut aiheuttaa jättimäisen kolarin.

Russell pyysi tapausta anteeksi aika-ajon jälkeen. Hamiltonin sekä Russellin välillä ei tuntunut olevan pahaa verta, vaan molemmat hyväksyivät tilanteen vahingoksi.