Sardinian tapahtumarikas rallipäivä jatkui iltapäivällä viidennellä erikoiskokeella. Viidennellä pätkällä nopeinta vauhtia kaasutteli Hyundain suomalaiskuski Esapekka Lappi.

Toyotan Kalle Rovanperä koki neljännellä pätkällä jännityshetkiä, kun suomalainen joutui väistämään tielle eksyneitä lehmiä. Suomalaisen onneksi juuri siinä kohtaa oli tarpeeksi leveää, eikä vauhtia suunnattoman paljon. Hallitseva mestari onnistui kiertämään eläimet niihin osumatta.

Neljännellä ek:lla nähtiin tapahtumia enemmänkin, kun Hyundain Dani Sordo ajoi ulos. Espanjalainen kiikutti tuhoutuneen autonsa maaliin ja jäi johtajasta yli kolme minuuttia. Sordon lisäksi myös Toyotan Takamoto Katsuta teki virheen ja pyörähti.

Viidennellä pätkällä Rovanperällä oli tutut teesit, kun MM-sarjan kärkimies jatkoi teiden putsaamista irtosorasta ensimmäisenä miehenä. Taivaalta ripsi hieman vettä, mutta runsaampaa ropinaa tarvitsisi, jotta se helpottaisi suomalaisen asemaa aurausmiehenä.

– Paljon irtosoraa ja alhaalla oli aika rajut olosuhteet, mutta katsotaan, kommentoi Rovanperä vitospätkän maalissa.

Rovanperä jatkaa Sardiniassa taipalettaan seitsemäntenä. Eroa kärkeen on tässä kohtaa jo noin 52 sekuntia.

Rallin vahvasti aloittanut Esapekka Lappi täräytti viidennelle erikoiskokeelle pohja-ajan. Lappi ajoi hurjat 6,7 sekuntia kovempaa kuin tallikaveri Thierry Neuville. Samalla Pieksämäen mies otti kiinni rallia johtavaa Sebastien Ogieria 7,6 sekunnilla. Maaliin tullessaan kartturi Janne Ferm huomasi myös kaiken menneen nappiin.

– Ihan hirmu aika, tokaisi Ferm aisaparilleen.

Lappi itse oli myös tyytyväisen oloinen ja pieni hymynkare jopa paistoi miehen naamalta maalissa.

– Puhdas pätkä, eikä mitään draamaa, eikä virheitä ja auto lentää. Yhdellä vararenkaalla tuleminen on riski, mutta ainakin auto on kevyempi, sanoi Lappi.

Lapin ja Ogierin ero on tässä kohtaa enää 8,7 sekuntia. Sardinian rajun röykytyksen seuraava uhri oli rallissa kolmantena ollut Fordin Pierre Louis Loubet, jonka vaihdelaatikko sanoi sopimuksen irti viidennen pätkän lähtöviivalla.

Samalla viides erikoiskoe on jouduttu keskeyttämään ilmeisesti turvallisuussyistä. Dani Sordosta eteenpäin kaikki kuljettajat ajavat pätkän vain siirtymänä läpi. Sardiniassa ajetaan perjantaina vielä perjantaina kaksi erikoiskoetta, joista kuudes käynnistyy aikataulun pitäessä kello 16:23 Suomen aikaa. Rallin kokonaistilanne alla.

  1. Sebastien Ogier, Toyota
  2. Esapekka Lappi & Janne Ferm, Hyundai +8,7
  3. Elfyn Evans, Toyota +27,2
  4. Thierry Neuville, Hyundai +29,3
  5. Takamoto Katsuta, Toyota +34,6
  6. Ott Tänak, Ford +45,9
  7. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota +52,2