Sardinian MM-rallissa oli vuorossa kilpailun 11:s erikoiskoe. Yhdeksän kilometrin mittaisen rypistyksen nopein mies oli Hyundain Thierry Neuville.

LUE PÄIVÄN AIEMMISTA TAPAHTUMISTA TÄSTÄ

Neljäntenä rallissa kaasutteleva Kalle Rovanperä selvitti EK11:n kolmanneksi nopeiten ja jäi pohjista 3,7 sekuntia.

– Muutimme hieman auton säätöjä, sillä aiemmin puski todella paljon. Ei meillä mitään saavutettavaa ole, mutta ainakin fiilis oli parempi, sanoi Rovanperä.

Rovanperän ero kärkeen tässä kohtaa on hieman päälle minuutin.

Vahvaa rallia ajava Esapekka Lappi jäi jälleen runsaat 5,5 sekuntia rallia johtavasta Sébastien Ogierista. Suomalaisen eteneminen oli liukkaan näköistä ja perä oli jatkuvasti irti. Syy oli simppeli Lapin kurvatessa maaliin ja kertoessa mistä oli kyse.

– Teknistä ja tiukkaa, mutta ei liian paha. Renkaat ovat loppu, joten aika mahdotonta olla luisumatta, tuskaili Lappi.

Lappi on tässä kohtaa luisumassa voittotaistosta, sillä ero Ogieriin kokonaistilanteessa on jo 18,2 sekuntia.

WRC2-sarjan puolella suomalaiskuski Sami Pajarin taisto koki kolauksen hänen tuhotessaan oikean takakulmansa kokonaan. Pajari pääsi nilkuttamaan maaliin ja nyt pitäisi vielä raahautua huoltoon.

Seuraavana ohjelmassa on päivähuolto ja iltapäivän seuraava pätkä käynnistyy kello 16:05 Suomen aikaa. Sardinian MM-rallin kokonaistilanne alla.