Sardinian MM-ralli on jatkunut lauantaina aamupäivällä ja äskettäin saatiin päätökseen jo rallin kymmenes erikoiskoe.

Aamun ensimmäisellä lenkillä Toyotan Takamoto Katsuta joutui jättämään leikin kesken vesiesteen yllätettyä japanilaisen. Katsuta lasketteli vesilätäkköön liian kovaa ja Toyotan moottori kurlasi liikaa kuravettä.

Vastaavanlaisiin ongelmiin joutui myös vaikean rallin kokenut Fordin Ott Tänak. Virolainen onnistui kuitenkin hetken pysähtelyn jälkeen nilkuttamaan autonsa maaliin EK9:llä. Tänak joutui kuitenkin lopulta keskeyttämään, vaikka autokunta yrittikin siirtymällä tehdä temppuja autolleen.

Voitosta käydään tällä hetkellä hurjaa kamppailua Toyotan Sébastien Ogierin sekä Hyundain Esapekka Lapin kesken. Kaksikko vaihteli kärkisijaa aamupäivällä ja yhdeksännellä pätkällä oli suomalaisen vuoro napsia piikkipaikka haltuunsa.

Kymmenennellä EK:lla myös Elfyn Evans joutui Toyotallaan ongelmiin, kun oli hänen vuoronsa sössiä auto liian lujaa vesilätäkköön. Walesilainen menetti aikaa lähes kaksi minuuttia ja putosi lopullisesti taistossa hyvistä sijoituksista. Erikoiskokeen nopein oli ranskalaismestari Ogier.

Toyotan MM-kärki Kalle Rovanperä kaasutteli kymppipätkän nejänneksi nopeiten. Kokonaistilanteessa Rovanperä jatkaa neljäntenä ja alkaa näyttämään siltä, että Sardiniasta on tarjolla torjuntavoiton makua. Ero kärkeen kasvoi jo yli minuuttiin.

– Pätkät menevät sotkuiseksi mutkaisilla osuuksilla ja tällaiset mikkihiiri-pätkät ovat aika paskaa, täräytti Rovanperä maalissa.

Voittotaistossa roikkuva Lappi selviytyi lopulta EK10:n kolmanneksi nopeiten, vaikka loppupuolella kokikin rengasrikon. Suomalainen jäi erityisesti kinkkisillä ja mutkaisilla osuuksilla tällä kertaa runsaasti Ogierista ja työsarkaa riittää jälleen, mikäli aikoo Sardininan voitosta kisata.

– Pätkän loppupuolella rengas tyhjeni heti. En pääse näillä mutkaisilla osuuksilla muutenkaan yhtään kovempaa, manasi Lappi.

Lappi on nyt runsaat 12,7 sekuntia perässä Ogieria.

Rallin 11:s erikoiskoe käynnistyy kello 12:22 Suomen aikaa. Sardinian kokonaistilanne alla.

Sardinian MM-rallin tilanne, EK 10/19

  1. Sébastien Ogier, Toyota
  2. Esapekka Lappi & Janne Ferm, Hyundai +12,7
  3. Thierry Neuville, Hyundai +27,7
  4. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota +1:02,8
  5. Elfyn Evans, Toyota +3:16,8
  6. Adrien Fourmaux, Ford (WRC2) +5:42,1
  7. Dani Sordo, Hyundai +5:47,4
  8. Andreas Mikkelsen, Skoda (WRC2) +6:02,6
  9. Sami Pajari, Skoda (WRC2) +6:14,8
  10. Emil Lindholm, Skoda (WRC2) +7:35,7