Sardinian MM-ralli on jatkunut sunnuntaina rauhallisissa merkeissä tapahtumarikkaan lauantain jälkeen. Ilmassa on varmistelun hajua, jonka lisäksi kuskit koittavat säästää renkaitaan rallin päättävälle Power Stage -erikoiskokeelle.

Vuorossa oli jo kilpailun toiseksi viimeinen pätkä, jossa nopeinta vauhtia kaasutteli lauantaina keskeyttänyt Takamoto Katsuta.

EK17:n yhteydessä Hyundai-tallille tuli lunta tupaan, kun hyvässä pistesijassa kiinni ollut Dani Sordo joutui jättämään kilpailun kesken pakokaasujärjestelmän ongelmien takia. Kyseessä oli tulipaloriski, joten espanjalaisen ajot päättyivät siihen. Tosin onni onnettomuudessa Hyundain kannalta oli se, ettei Sordo kerännyt tallipisteitä, joten oli turvallisempaa olla ajamatta kuin riskeerata kallis kalusto tulipalon vaaralla.

Toyotan Kalle Rovanperä on ajanut Sardiniassa järkevästi. Avauspäivänä lähtöpaikknsa myötä kärkitaistosta jäänyt suomalainen on kurvaillut varmasti pätkät maaliin ja hyötynyt muiden virheistä sekä ongelmista. Näillä tuloksilla Rovanperä olisi kasvattamassa MM-johtoaan tuntuvasti, joten loppupäivän teemana on tuoda Toyota kolmantena maaliin.

– Renkaiden pitäisi olla ihan hyvät ja katsotaan mitä pystymme tekemään. Hitaasti, mutta varmasti, sanoi Rovanperä toiseksi viimeisen pätkän maalissa.

WRC-luokan toinen suomalaikuski Esapekka Lappi jatkaa rallia Hyundaillaan toisena. Lauantaina kovaa voittotaistoa käynyt Lappi sai lauantai-iltana kuljettajalle ikävän uutisen, sillä tallikaveri Thierry Neuvillen noustessa kärkeen, oli pelin henki selvä. Autot on tuotava turvallisesti maaliin sijoilla 1-2, eikä voitosta enää ajeta. Hyundai-kaksikko pääsi kaksoisjohtoon Toyotan Sébastien Ogierin ulosajon myötä.

– Kaikki hyvin ja kaikki toimii. Auto tuntuu ihan hyvältä, muotoili Lappi.

Ohjelmassa on enää yksi erikoiskoe, jolla on tuttuun tyyliin lisäpisteitä tarjolla viidelle nopeimmalle. Power Stage käynnistyy kello 13:15 Suomen aikaa. Rallin kokonaistilanne alla.

Sardinian MM-rallin tilanne, EK 18/19

  1. Thierry Neuville, Hyundai
  2. Esapekka Lappi & Janne Ferm, Hyundai +42,5
  3. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota +2:20,7
  4. Elfyn Evans, Toyota +5:39,1
  5. Adrien Fourmaux, Ford (WRC2) +8:52,7
  6. Andreas Mikkelsen, Skoda (WRC2) +9:23,7
  7. Teemu Suninen & Mikko Markkula, Hyundai (WRC2) +11:33,3
  8. Kajetan Kajetanowicz, Skoda (WRC2) +12:37,3
  9. Yohan Rossell, Citroën, (WRC2) +12:47,3
  10. Mikolaj Marczyk, Skoda (WRC2) +14:57,0