Legendaarinen ja runsaasti menestystä niittänyt suunnittelijavelho Adrian Newey on jatkamassa Red Bull -tallin leivissä, uutisoi Autosport.

Pitkän uran kuninkuusluokan parissa tehneen Neweyn, 66, nykyinen sopimus päättyy kuluvan vuoden lopussa. Täten spekulointi brittivelhon siirtymisestä kilpailevan tallin riveihin voidaan lopettaa.

Sivuston lähteiden mukaan uusi sopimus on syntymässä helposti ja Newey on jatkamassa tallin leivissä vielä monia vuosia. Suunnittelijavelho jatkaa edelleen tallin teknisenä johtajana samalla johdattaen Red Bull -tallin tulevaisuutta heidän uusien aluevaltausten parissa.

Virallista vahvistusta ei olla vielä saatu, mutta Red Bullin tallipäällikkö Christian Hornerin mukaan Newey on jo muodollisesti ilmoittanut halunsa jatkaa. Kokenut suunnittelija liittyi energiajuomatallin leiriin jo alunperin kaudella 2006.

– Hän on ollut merkittävä osa lähes alusta saakka. Hänellä on paljon vastuualueita ja hänen kokemuksensa ja tietotaitonsa tuo runsaasti syvyyttä. Sen lisäksi hänen tapansa työskennellä nuorempien kavereiden kanssa on mahtavaa, kertoo Horner.

Hornerin mukaan Newey on saanut lisäbuustia etenkin heidän uudesta Red Bull Powertrains -lisäosasta energiajuomatallin tehtaalla. Suunnittelijavelho on erittäin kiinnostunut olemaan mukana ensimmäistä kertaa kilpurin suunnittelussa, joka mahdollistaa auton rakentamisen kokonaan alusta loppuun itse.

– Adrian on todella kilpailuhenkinen suunnittelija. Sen näkee, että hänet on kiinnostunut koko konseptista ja hän näkee sen tarjoaman potentiaalin pitkällä tähtäimellä, sanoi Horner.

Suunnittelijagurua pidetään yleisesti yhtenä koko F1-historian parhaista auton suunnittelijoista. Hän on voittanut aikoinaan mestaruuksia Red Bullin lisäksi Williamsilla ja McLarenilla.