Legendaarisen Monacon osakilpailun lähtö sujui kärjen osilta mutkitta. Kärkikymmenikön järjestys ei muuttunut lainkaan, vaan Max Verstappen repi heti eroa kärjessä toisena ajavaan Fernando Alonsoon. Kolmantena matkaan lähtenyt Esteban Ocon piti myös sijoituksensa.

Joukon hännillä tapahtui tätäkin enemmän. Haasin Nico Hülkenberg lähti raivaamaan tietään ylöspäin myös muiden kuskien kustannuksella. Saksalainen teilasi Williamsin Logan Sargeantin joutuen tempustaan tuomariston tutkintaan. Hülkenbergia muistettiin tempusta viiden sekunnin aikasakolla.

Myös kanadalainen Lance Stroll sai kovaa osumaa ensimmäisellä kierroksella omastsa malttamattomuudestaan. Stroll haastoi Alex Albonia, ottaen kontaktia seinän sekä Williamsin takaosan kanssa.

Myös George Russell on tuomariston tutkinnassa väärän lähtöpaikan takia.

Valtteri Bottas nousi lähdössä yhden sijan. Suomalainen on tällä hetkellä sijalla 14.