Miamin GP:n aika-ajoissa koettiin dramaattinen lopetus, kun Ferrari-tallin Charles Leclerc rysäytti seinään viimeisellä yrityksellään.

Tämä tarkoitti samalla sitä, että ensimmäisellä vedollaan epäonnistunut Max Verstappen ei pystynyt viemään läpi toista aikakierrostaan punaisten lippujen johdosta. Pankkikierroksen merkitys korostui ja täten ensimmäisellä yrityksellään hyvän ajan saanut Sergio Perez nappasi paalupaikan.

MM-kärki Verstappen lähtee sunnuntaina kilpailuun vasta yhdeksännestä lähtöruudusta, sillä hollantilainen ei saanut ensimmäiseltä yritykseltään aikaa ollenkaan tauluun. Myöskään Leclercin pankkikierros ei osunut kohdalleen, mutta hän sai jonkinlaisen ajan tauluun, joka riitti seitsemänneksi.

Aston Martinin Fernando Alonso sijoittui toiseksi ja lähtee USA:n maaperällä ensimmäisen kerran viiden sakista, sitten Indianapolisin 2007. Carlos Sainz raahasi Ferrarinsa kolmanteen lähtöruutuun.

Neljäntenä oli yllätyksellisesti Haasin Kevin Magnussen ja viides Alpinen Pierre Gasly. Alfa Romeon Valtteri Bottas oli säästänyt viimeisen rengassettinsä aika-ajojen loppuhetkille, mutta Leclercin ulosajon takia suomalainen ei saanut aikaa ollenkaan. Tuloksena Bottakselle jäi kymmenes lähtöruutu sunnuntain kilpailuun.

Aika-ajojen tulokset alla.

Jos upotus ei näy, näet sen tästä.

Formula 1

@F1
QUALIFYING CLASSIFICATION

Verstappen will start Sunday's race from P9 👀

#MiamiGP #F1