Mercedes on pudonnut kauan siitä tallista, joka dominoi F1-sarjaa lähes vuosikymmenen. Saksalaistalli epäonnistui pahasti uuden aikakauden autonsa kehityksessä. Tästä talli maksaa kovaa hintaa vieläkin.

Viime kaudella nähty sivuponttooniton auto oli katastrofi aerodynaamisesti. Auto oli niin epävakaa, ettei tallin lupaamaa todellista potentiaalia saatu koskaan irti. Mercedes ei kuitenkaan hylännyt konseptia, vaan kehitti sitä talven yli.

Lopulta kauden ensimmäinen kilpailu Bahrainissa osoitti, että auto ei yksinkertaisesti toimi. Nyt talli onkin päättänyt hylätä kyseisen kehityksen vain muutaman kilpailun jälkeen.

Tähtikuski Lewis Hamilton on puhunut avoimesti turhautumisestaan tallin kehitykseen. Tallipomo Toto Wolff paljastaakin, että Hamilton kampanjoi koko talven uuden konseptin kehitystä. Mercedes ei kuitenkaan tähän suostunut.

– Lewisillä oli eri kuva auton tulevaisuudesta. Lopulta päätimme pysyä uskollisena nykyiselle kehitys suunnallemme. Tuloksemme olivat hyviä viime kauden lopussa, Wolff kommentoi PlanetF1-sivustolle.

– Teimme kaikkemme päästäksemme datan osoittamaan tuloksiin, mutta lopulta jouduimme myöntämään olleemme väärässä.

Hamiltonin sopimus on katkolla tämän kauden päätteeksi. Miehen jatko on toistaiseksi kysymysmerkki.