Kaksinkertainen maailmanmestari Fernando Alonso nauttii parhaasta startistaan F1-kauteen lähes kymmeneen vuoteen.

Espanjalainen siirtyi Aston Martinille kahden Alpinella vietetyn vuoden jälkeen mainioin tuloksin. Alonso on yltänyt palkintokorokkeelle molemmissa kilpailuissa. Myös Australiassa Alonso on hyvissä asemissa iskeä kiinni jopa toiseen sijaan.

Alonson saapuminen talliin ajoitettiin täydellisesti. Aston Martin on rakentanut suorituskykyään hitaasti mutta varmasti. Moni onkin pohtinut, olisiko Alonson edeltäjä Sebastian Vettel saanut samanlaisia suorituksia irti autosta.

Alonso itse ei tunnu uskovan tähän. Vetteliä huhuttiin auton rattiin Bahrainissa, kun ranneleikkauksesta toipuvan Lance Strollin ajokunto oli kysymysmerkki. Lopulta kanadalainen kuitenkin pystyi ajamaan.

– En ole varma olisiko hän onnistunut tekemään Aston Martinista näin nopean, Alonso kommentoi kylmästi PlanetF1-sivustolle.

Australian GP ajetaan sunnuntaina kello 8:00. Alonso lähtee kilpailuun ruudusta neljä.