Kolminkertainen F1-sarjan maailmanmestari Nelson Piquet on tuomittu rajuihin korvauksiin hänen solvattuaan julkisesti Lewis Hamiltonia marraskuussa 2021.

Brasilialaisen homofobiset ja rasistiset puheet tulivat kalliiksi, sillä oikeustuomioistuin Brasiliassa määräsi hänelle viiden miljoonan realin (noin. 884 000 euroa) sakkorangaistuksen. Seitsenkertainen mestari Hamilton ei itse vienyt asiaa oikeuden käsittelyyn, vaan sen teki neljän ihmisoikeusjärjestön ryhmä.

Piquet puhui haastattelussa Max Verstappenin sekä Hamiltonin mestaruustaistosta ja eritoten kaksikon kolarista Britannian GP:ssä 2021 rasististen herjausten sävyttämänä.

Tämän jälkeen esille nousi myös toinen erillinen haastattelu PlanetF1-sivuston mukaan, jossa Piquet oli vastaavaan tyyliin jakanut näkemyksiään Hamiltonin sekä Nico Rosbergin kauden 2016 mestaruustaistosta, jonka Hamilton oli hävinnyt.

Entisen F1-kuljettajan kommentit tulivat julki viime kesänä, jolloin Hamilton kommentoi, että vanhanaikaisten ajattelutapojen on muututtava. Samalla Piquet pyysi kommenttejaan anteeksi, mutta se ei riittänyt välttämään hurjaa sakkorangaistusta.

LUE MYÖS: Max Verstappenin kiukuttelu ihmetyttää – ”Häipyi nopeasti ja jätti tiimipalaverin väliin”