FIA on tehnyt hienosäätöä Saudi-Arabian GP:n rataan muokkaamalla Jeddan viimeistä DRS-aluetta.

Tavoitteena on estää kahtena edellisvuotena nähdyt kissa ja hiiri -leikit siitä, kuka saa avattavan takasiiven käyttöönsä radan pitkälle pääsuoralle. Esimerkiksi viime vuonna Charles Leclercin ja Max Verstappenin voittotaisto suorastaan kulminoitui siihen, kun kaksikko löi jarrut lukkoon ennen DRS-mittauspistettä, sillä kumpikaan ei halunnut ylittää sitä ensimmäisenä.

Tämä on kansainvälisen autoliiton mielestä turvallisuusriski ja niimpä aiemmin mutkien 26 ja 27 välissä ollut mittauspiste on siirretty viimeisen mutkan taitekohdan tuntumaan. Sen lisäksi DRS-aluetta on lyhennetty 27 metrillä.

Saudi-Arabian GP-viikonloppu polkaistaan tulille perjantaina kello 15:30 starttaavilla vapailla harjoituksilla. Koko viikonlopun aikataulun ja lähetysajat näet tästä.