Nascarin Cup-sarjan osakilpailun aika-ajot ajettiin Austinissa lauantaina. Toista kertaa Nascar-autolla kilpaileva Kimi Räikkönen lähtee kipuamaan sunnuntaina ylöspäin sijalta 22.

Räikkösen lisäksi F1-mestarin statuksella kilpailee myös debyyttinsä sarjassa tekevä Jenson Button. Kaksikon väliin ei montaa sanomalehden palasta aika-ajoissa mahtunut, sillä kauden 2009 maailmanmestari sijoittui pari pykälää Räikköstä alemmas ja jäi suomalaisesta vain 33 tuhannesosaa.

Räikkönen avasi sanaista arkkuaan medialle aika-ajon jälkeen ja kertoi hommassa olevan jälleen runsaasti opittavaa. Radan tunteminen entuudestaan helpottaa hieman, mutta kyseessä on Räikköselle ensimmäinen kerta kunnon kilpa-auton ratissa sitten viime syksyn ja Watkins Glenin samaisessa autossa.

– Sama rata kuin F1:ssä, mutta se tuntuu ihan erilaiselta Nascar-autossa. Monet mutkat ovat F1-autolla enemmänki suoria downforcen ansiosta, mutta Nascar-autossa homma menee mutkikkaammaksi, avasi Räikkönen fiiliksiään.

– Koitamme parantaa ja katsotaan mitä saamme aikaiseksi kisassa, jatkoi Jäämies tuttuun tyyliinsä.

Räikkösen alla on sama auto kuin viime syksynä Watking Glenissä, jolloin hän ajoi debyyttikisansa sarjassa. Sääntökirjaa on kuitenkin rukattu sen verran, että Nascarin Cup-autoista on poistettu merkittävästi aerodynamiikkaa COTA:n kaltaisilla kilparadoilla verrattuna ovaaliratoihin. Suomalainen huomasi eron välittömästi ja autossa olikin tätä myöten enemmän opittavaa.

– En ole ajanut kilpa-autolla viime vuoden jälkeen, joten tottumiseen menee muutenkin aikaa, vaikka auto on tuttu. Auto on menettänyt downforcea, mutta ainakin radan tunteminen helpottaa, pyöritteli F1-mestari.

Viaplay näyttää kilpailun suorana ja lähetys käynnistyy kelllo 22:00 Suomen aikaa.