F1-kauden avaava Bahrainin GP päättyi sunnuntaina Red Bullin juhliin. Energiajuomatalli täräytti muille jauhot suuhun ottamalla vakuuttavan kaksoisvoiton.

Paalulta lähtenyt Max Verstappen piti paikkansa lähdössä, eikä katsellut enää taakseen. Voitto on hallitsevalle mestarille uran 36:s. Tallikaveri Sergio Perez tipahti lähdössä kakkospaikalta kolmanneksi, mutta onnistui myöhemmin ohittamaan radalla Ferrarin Charles Leclercin, ennen kuin monacolaisen matka katkesi tekniseen vikaan kolmannelta sijalta.

Aston Martinille täksi kaudeksi hypännyt Fernando Alonso jatkoi sunnuntaina upeaa avausviikonloppuaan brittitallissa. Espanjalaiskettu putosi startissa viidenneltä paikalta seitsemänneksi, mutta nousi pikku hiljaa kisan aikana matalan rengaskuluman, hyvän vauhdin ja upeiden ohitusten siivittämänä aina palkintopallille saakka. Kaksinkertaiselle maailmanmestarille palkintopallisijoitus on uran 99:s.

Ferrarin Carlos Sainz selviytyi neljänneksi ja Mercedeksen Lewis Hamilton joutui tyytymään viidenteen sijaan kauden avauskilpailussa. Loukkaantumisestaan toipuva Lance Stroll teki olosuhteisiin nähden kovan tempun tuomalla Aston Martininsa kuudentena maaliin.

Suomalaisittain päivä oli positiivinen yllätys, sillä ruudusta 12 matkaan lähtenyt Valtteri Bottas onnistui tuomaan Alfa Romeonsa hienosti kahdeksantena maaliin. Bottakselta nähtiin heti alussa väkevä avauskierros suomalaisen saadessa nappilähdön ja nousi välittömästi neljä sijaa ylemmäs.

Bahrainin GP:n lopputulokset

 1. Max Verstappen, Red Bull
 2. Sergio Perez, Red Bull
 3. Fernando Alonso, Aston Martin
 4. Carlos Sainz, Ferrari
 5. Lewis Hamilton, Mercedes
 6. Lance Stroll, Aston Martin
 7. George Russell, Mercedes
 8. Valtteri Bottas, Alfa Romeo
 9. Pierre Gasly, Alpine
 10. Alexander Albon, Williams
 11. Yuki Tsunoda, AlphaTauri
 12. Logan Sargeant, Williams
 13. Kevin Magnussen, Haas
 14. Nyck de Vries, AlphaTauri
 15. Nico Hülkenberg, Haas
 16. Zhou Guanyu, Alfa Romeo
 17. Lando Norris, McLaren

Keskeyttäjät: Esteban Ocon, Charles Leclerc, Oscar Piastri