Australian GP:n ensimmäiset harjoitukset ajettiin varhain aamulla Suomen aikaa. Session vauhdikkainta vauhtia tarjoili Red Bullin Max Verstappen.

Perinteikäs Albert Parkin rata vaikutti tarjoavan usealle kuskille ylimääräisiä sydämentykytyksiä ja harjoituksessa nähtiinkin runsaasti ajovirheitä. Seinäosumilta kuitenkin vältyttiin ja lähimmäksi kaiteita karautti kovasta vauhdista ensimmäisessä mutkassa pyörähtänyt Yuki Tsunoda. Japanilainen selvisi rajuista pompuista huolimatta ilman vahinkoja.

Vaikeaa oli muillakin kuljettajilla ja nurmikot sekä hiekat pöllysivät Albert Parkissa useaan otteeseen. Myös MM-sarjan kärkimies Max Verstappen pyörähti Red Bullillaan harjoituksen loppuhetkillä. Hollantilaisella lienee vielä töitä kilpurinsa kanssa, sillä hallitseva mestari valitti useaan otteeseen autonsa käytöksestä tiimiradiossa.

Toiseksi nopein avausharjoituksessa oli Mercedeksen Lewis Hamilton, joka jäi Verstappenin kärkiajasta noin neljä kymmenystä. Kolmanneksi ehti toisella Red Bullillaan Sergio Perez. Ero tallikaveriin venähti jo puoleen sekuntiin. Vahvan alkukauden ajanut Fernando Alonso oli Aston Martinillaan neljäs ja Ferrarit täyttivät kuuden kärjen.

Harjoitussessio keskeytettiin kahteen kertaan, joista ensimmäisellä kerralla varsin erikoisesta syystä. Autosportin mukaan tiimit saivat autoista huomattavasti normaalia vähemmän GPS-dataa, jonka vuoksi monet kuljettajat olivat vaikeuksissa ruuhkan kanssa. Ongelmia yritettiin korjata ja sessiossa pidettiin noin kymmenen minuutin pituinen tauko.

Toiset punaiset liput nähtiin aivan harjoituksen loppuhetkillä, kun Logan Sargeantin Williams hyytyi radan varteen ikävään paikkaan.

Alfa Romeon suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas harjoitteli 18:nneksi nopeiten. Bottakselle vaihdettiin ennen ensimmäistä harjoitusta autoonsa uusi polttomoottori, mutta selviää vielä ilman rangaistusta, sillä kyseessä on vasta suomalaisen toinen kauden kolmesta sallitusta komponentista siltä osin.

Australiassa ajetaan vielä toiset harjoitukset kello 07:55 Suomen aikaa. Avausharjoituksen tuloslista alla.

Jos twiitti ei näy, näet sen tästä.

Formula 1

@F1
🏁 FP1 CLASSIFICATION 🏁

Max Verstappen finishes on top in an action-packed FP1 in Melbourne! 🍿🤯

#AusGP #F1