Saudi-Arabian GP oli Red Bullin juhlaa, mutta juhlatuulella oltiin myös Aston Martinilla, kun Fernando Alonso ajoi avausosakilpailun tapaan kolmanneksi.

Brittitallin ylle kertyi kuitenkin podiumjuhlien aikana tummia pilviä, kun Alonson ilmoitettiin saavan kymmenen sekunnin aikasakon väärin suoritetusta rangaistuksesta. Kaksinkertainen mestari teki kisan starttiin amatöörimäisen mokan parkkeeratessaan hieman sivuun lähtöruudustaan napaten viiden sekunnin aikasakon.

Viiden sekunnin aikasakkoaan varikolla kärsineen Alonson takatunkkimies oli koskenut tunkillaan espanjalaisen kilpuriin liian aikaisin ja tästä syystä lyötiin lopulta kymppi lisää. Espanjalainen pudotettiin neljänneksi ja ehtipä Alonso jo viedä pokaalin kolmanneksi nousseelle George Russellille.

Aston Martin ei kuitenkaan jäänyt lepäämään laakereilleen vaan keräsi nopeasti kasaan todistusaineistoa siitä, että rangaistusta täytyy katsoa uudestaan. Brittitallia hiersi oletetusti ensinnäkin se, että rangaistuksen langettamisessa kesti liian kauan, mutta he löysivät senkin lisäksi useita jokerikortteja jutun uudestaan tutkimiseksi lisää.

Sääntökirjan mukaan siinä ei tarkalleen sanota, etteikö tunkki saisi osua autoon rangaistusta kärsiessä, eikä sitä täten määritellä ”auton kimpussa työskentelemiseksi”. Näin ollen he olivat tehneet sääntökirjan mukaan ja keränneet tämän lisäksi nopeasti seitsemän eri videoklippiä, joissa kilpailijat olivat tehneet samoin ja selvinneet ilman lisärangaistuksia.

Vielä tämänkin lisäksi heidän piti osoittaa, ettei kaikkien tallien kesken oltu aiemmin keskusteltu asiasta urheilukomiteassa ja määritelty tällaisille tapauksille tarkempaa toimintatapaa.

Lopulta muutama tunti kilpailun päättymisen jälkeen tuomio kumottiin ja Alonso sai pitää kolmannen sijansa.

LUE MYÖS: Oliko tässä syy Valtteri Bottaksen surkeaan vauhtiin? – ”Kolahti aika mukavasti”