HELSINKI. F1-kauden alkupään yksi suurimmista kysymysmerkeistä kohdistuu mestarikuljettaja Lewis Hamiltoniin. Brittikuljettajan sopimus on katkolla kauden päätteeksi, eikä sopimuspöydän ääreen olla vielä istuttu.

Entinen F1-tähti sekä nykyisin Viaplaylla asiantuntijana toimiva Mika Salo ei näe britin uran jatkuvan kuninkuusluokan ulkopuolella. Salo näkee Hamiltonin ottavan ennätyksen rikkovan kahdeksannen maailmanmestaruuden ja ratsastavan auringonlaskuun.

– En usko, että hän jatkaa ajamista F1-uransa jälkeen, Salo aloitti SuomiF1-sivuston haastattelussa Viaplayn järjestämässä tilaisuudessa.

– Kun hän voittaa kahdeksannen mestaruutensa, niin ura loppuu siihen. En näe hänen ajavan jotain IndyCaria huvikseen. Ei hän tarvitse sitä. Hän olisi jahdattavan asemassa tuolla statuksella. Se olisi vaarallista hänelle.

– Lewis ottaa kahdeksannen mestaruutensa keinolla millä hyvänsä.

Hamilton jäi ensi kertaa ilman voittoa yhden kauden aikana viime vuonna. Mercedes toivoo palaavansa takaisin mestaruustaistoon kaudella 2023.

Haastattelu: Miska Miettinen