Kauden viimeinen aika-ajosessio päättyi suomalaisittain jättipettymykseen. Valtteri Bottas karsiutui ensimmäisessä osiossa kahden heikon kierroksen jälkeen.

Bottas jäi lopulta ruutuun 18. Miehen tallikaveri Zhou Guanyu selvisi sessiossa peräti kärkikymmenikköön. Suomalainen jäi valmistavalla kierroksella aivan viimeisten kuskien joukkoon. Asemien kohentaminen oli mahdotonta, eikä hidastelu tehnyt hyvää rengaslämmöille.

– V’ttu, renkaat eivät toimineet kierroksen alussa. Jonotus vei kaikki lämmöt pois, Bottas raivosi tiimiradiossa.

Sessiosta karsiutuivat myös Williamsit, Pierre Gasly sekä Kevin Magnussen. Red Bullit olivat aivan omissa lukemissaan, Ferrarikaksikko seurasi energiajuomatallia. Uransa viimeistä aika-ajoa ajavan Sebastian Vettelin kierros oli mainio, saksalainen oli peräti kuudes.