Max Verstappen keräsi kertaheitolla formulayhteisön vihat puolelleen kieltäytymällä tallimääräyksestä Brasilian GP:ssä.

Verstappen oli jo aiemmin varmistanut maailmanmestaruuden, eikä hän Brasiliassa kamppaillut kisan voitosta. Kisan lopussa Red Bull -talli kehotti Verstappenia päästämään tallikaverinsa Sergio Pérezin ohi, jotta Pérez saavuttaisi MM-kakkossijan. Verstappen ei siihen suostunut, vaan ajoi itse kisassa kuudenneksi.

Kaiken lisäksi aiemmin kisassa Pérez oli päästänyt Verstappenin ohitseen sillä ehdolla, että jos Verstappenin vauhti ei riittäisi uhkaamaan viidennen sijan Fernando Alonsoa, Verstappen päästäisi Pérezin takaisin edelleen.

Mika Häkkinen jyrähti Verstappenin tempusta.

– Talli tulee aina ensin. Jos on sovittu, mitä tallikaverien on yhdessä tehtävä, on paras noudattaa sitä, Häkkinen sanoi Unibetin kolumnissa.

– Kukaan meistä ei tiedä tarkkaan, millaisia ehtoja Maxin ja Red Bullin välisessä sopimuksessa on, mutta hän on selvästi ykköskuljettaja, ja vastineeksi siitä hän on voittanut tallille kaksi mestaruutta.

– Sergio on kuitenkin ollut Maxille iso apu, ja yhdessä he ovat voittaneet tänä vuonna valmistajien mestaruuden. Olisi siis hyvä nähdä Maxin auttavan Sergiota varmistamaan kuljettajien mestaruussarjan kakkospaikka, etenkin kun Sergio ja [Ferrarin] Charles [Leclerc] ovat nyt tasapisteissä.

– [Red Bullin tallipäällikkö] Christian Horner sanoi, että tilanteesta on nyt keskusteltu, kättä on lyöty päälle ja Abu Dhabissa keskitytään siihen, että Sergio autetaan kakkoseksi. On mielenkiintoista nähdä, mitä tapahtuu.