Seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton päätti F1-kauden 2022 kuudenteen sijaan MM-pisteissä, joka on tilastollisesti hänen pitkän ja menestyksekkään uran heikoin.

Hamilton ajoi yhdeksän kertaa palkintosijalle, mutta ei onnistunut nappaamaan yhtään paalupaikkaa tai voittamaan osakilpailua ensimmäistä kertaa urallaan. Takkiin tuli myös tallikaveri George Russellilta ja kokenut konkari hävisi vasta kolmannen kerran tallikaverilleen loppupisteissä.

Brittikuljettajan päättynyt kausi oli statistisesti hänen uransa heikoin, mutta Hamiltonin mielestä kausi 2022 ei ollut surkein.

– Mielestäni 2011 oli kaikkein vaikein elämässäni ylipäätään, sanoi Hamilton mielipiteensä uran heikoimmasta kaudestaan.

– Tämä vuosi ei ole ollut mahtavin, mutta se menee varmaankin kolmen huonoimman joukkoon. Se on ollut kuitenkin paljon vahvempi vuosi itseni kanssa, tiimityöskentelyn kannalta sekä kaiken sen yhtenäisyyden vuoksi, joten paljon on myös plussia, jatkaa brittikonkari.

Hamiltonin kausi ei päättynyt mielekkäästi, sillä Mercedeksen ”puristettuun tetrapakkaukseen” iski hydrauliikkavika, joka johti lopulta keskeytykseen neljänneltä sijalta.

– Olen erittäin iloinen, että se on ohi ja sinut sen kanssa, sanoi Hamilton.

Mercedes onnistui nappaamaan lopulta vain yhden voiton koko kaudella ja sekin meni tallikaverille. Hamilton kertoi uskoneensa omaan tekemiseensä voiton kannalta viimeiseen asti, mutta päätöskilpailu ei sujunut suunnitelmien mukaan.

– Uskoin siihen viimeiseen asti, että meillä voisi olla mahdollisuus. Mielestäni on tärkeää pitää toivosta kiinni ja jatkaa työntekoa, jatkaa Hamilton.

– Annoin kaikkeni ja sanoisin, että viimeinen kilpailu oli samanlaista kuin koko kausi. Se kuvastaa hyvin koko vuotta, summasi Mercedes-tähti.

Koosteen Abu Dhabin päätöskilpailusta näet alla olevalta videolta.

Lähde: Crash.net